Pentru decor:800 g căpşuni,100 ml şampanie roz,1 tub frişcă,4 linguri zahăr pudră,100 g migdale

Cum se prepară:

1 Pentru îngheţată,se mixează spumă gălbenuşurile cu zahărul,iar peste ele se toarnă treptat laptele clocotit cu esenţa de vanilie,amestecându-se continuu. După ce s-a încorporat tot laptele,se lasă să se răcească bine. Frişca lichidă se bate bine şi se încorporează uşor în compoziţia cu gălbenuşuri. Se toarnă într-un vas şi se dă la congelator pentru 4-5 ore.

2 Căpşunile se spală,se curăţă de codiţe,se pun la scurs şi se taie bucăţi. Se pun într-un vas,se presară cu zahărul pudră şi se stropesc cu şampanie. Între timp,se curăţă migdalele de coajă,se taie bucăţi şi se prăjesc într-o tigaie fără adaos de grăsime.

3 Se împart căpşunile în cupe,se adaugă îngheţată (se ia cu o lingură specială) şi se acoperă cu frişcă din tub. Se presară cu migdale prăjite şi se serveşte imediat. Această reţetă se poate face cu ­orice tip de fructe,în funcţie de anotimp şi de preferinţă.