Deliciu din bucătăria imperială austro-ungară: papricaş de pui

1 shutterstock 225642748 jpg jpeg

Cu rădăcini în bucătăria imperială austro-ungară, acest preparat este simplu, dar, totodată, plin de arome. Cu un sos onctuos şi mirodenii picante, papricaşul e perfect pentru o zi rece de iarnă.

Ingrediente

1 kg piept dezosat sau pulpe dezosate

3 cepe

2-3 linguri ulei

1 lingură făină

200 ml supă de pui

200 ml suc de roşii

100 g smântână fermentată

1 lingură boia dulce

1 linguriţă boia iute, opţional

sare

piper

Speli carnea de pui şi o tai în bucăţi potrivite, presari sare şi o dai deoparte.

Cureţi cepele, le tai julien şi le căleşti în ulei, până devin aurii. Presari făina în ploaie, amesteci, apoi torni supa de pui şi adaugi bucăţile de carne. După ce dă în clocot, pui un capac şi fierbi 15-20 de minute, amestecând ocazional. Torni sucul de roşii, smântâna, condimentezi cu sare, piper, boia dulce şi, dacă doreşti, boia iute şi mai laşi să fiarbă 5-10 minute.

Serveşti papricaşul fierbinte, decorat cu verdeaţa preferată.

FOTO Shutterstock



Recente

cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg