Ingrediente

Pentru aluat:

300 g făină

150 ml apă

15 g drojdie proaspătă

1 linguriţă zahăr

1/2 linguriţă sare

2 linguri ulei de măsline

Pentru topping:

2 fire praz

200 g mozzarella

100 g bacon

Dizolvi drojdia în apă călduţă. Adaugi uleiul de măsline, zahărul, sarea, făina şi omogenizezi. Frămânţi aluatul până ce nu se mai lipeşte de mâini şi devine elastic. Îl pui într-un castron curat, îl acoperi şi îl laşi la dospit o oră, la căldură.

Tai baconul cubuleţe şi îl pui într-o tigaie antiaderentă. Îl rumeneşti până ce e crocant, apoi îl scoţi pe şervete de hârtie. Cureţi prazul, îl speli, apoi îl feliezi, exceptând frunzele.

Întinzi o foaie din aluat şi o pui într-o tavă de cuptor, tapetată cu hârtie de copt. Presari pe toată suprafaţa mozzarella dată prin răzătoare şi adaugi feliile de praz.

Dai tarta la cuptor, la 180 °C, aproximativ 30 de minute. Pui şi baconul şi o mai ţii la cuptor 5 minute. O serveşti caldă, decorată cu verdeaţa preferată.

FOTO Shutterstock