Primul pas al îngrijirii

Indiferent de ora la care te culci seara,este necesar să-ţi îndepărtezi machiajul de peste zi şi impurităţile.

Pielea perfect curăţată poate respira în voie,condiţie indispensabilă pentru vitalitatea,prospeţimea şi supleţea ei.

Ţi se pare greu după o zi de muncă şi de oboseală? Scuza ta nu este întemeiată,pentru demachiere nu sunt necesare decât câteva minute.

De ce ai nevoie

Demachiantul trebuie să fie ales în funcţie de natura pielii. De aceea,este bine să ceri sfatul unui specialist în cosmetică,pentru a-ţi determina tipul de ten.

Foarte important este să nu foloseşti o cantitate mare de produs,pentru că nu trebuie să pătrundă în piele,ci numai să dizolve şi să antreneze resturile de fard,secreţiile pielii,parfumul,poluanţii din aer.

Poţi aplica un lapte demachiant,dacă ai un ten normal spre uscat,sau geluri şi produse cu mai mare capacitate de curaţare,dacă ai un ten mixt spre gras.

Cum procedezi

Mişcările demachierii trebuie să fie circulare. Începi cu buzele,dacă au fost fardate,şi continui apoi cu obrajii şi cu fruntea.

Ochii rămân la final,pentru că în zona lor există mai mult fard şi necesită o mai mare atenţie. Demachierea ochilor se face cu delicateţe:îndepărtezi mai întâi rimelul de pe gene şi apoi ştergi uşor pleoapele. Pentru o curăţare mai profundă,demachiantul se întinde pe faţă şi pe gât.

Ultimul pas

După demachiere,urmează tonifierea. Ea este necesară,chiar în cazul unui ten uscat,deoarece stimuleză funcţiile biologice ale pielii şi activează circulaţia sângelui.

Lapte demachiant "de casă"

Casiana Ştefan,specialist în cosmetică,îţi oferă trei reţete naturale.

Varianta 1:Acest lapte este indicat pentru toate tipurile de ten. Amestecă o lingură de miere cu 20 cl de apă minerală şi 20 cl de lapte semi-degresat. Utilizează acest amestec pentru a-ţi curăţa tenul seara,înainte de culcare.

Varianta 2:Se zdrobesc câteva cireşe,apoi se amestecă cu iaurt,dacă ai tenul gras,sau cu smântână,dacă ai tenul uscat. Amestecul se aplică pe faţă şi pe gât ca o mască,se lasă câteva minute şi apoi se curăţă.

Varianta 3:În 200 ml de lapte,se fierbe la foc mic o lingură de flori proaspete de muşeţel,fără să dea în clocot. Se lasă la infuzat o jumătate de oră,se strecoară şi se foloseşte seara pe dischete demachiante.