Savurată seara,o baie caldă va ajuta corpul să se relaxeze iar tu vei aveaun somn plăcut şi odihnitor. În plus,pielea absoarbe proprietăţilevindecătoare ale plantelor şi mineralelor adăugate în apa de baie. Iată câtevareţete naturale pentru o piele catifelată.

Uleiuri esenţiale cu efect calmant

Pentru a face din îmbăiere o plăcere,poţi să-ţi creezi propriile taleproduse aromatice. Lavanda,muşeţelul,salvia şi trandafirul au toate efectrelaxant,sedativ. Adaugă 5-10 picături din uleiul ales,amestecă-l în apă,apoi scufundă-te şi relaxează-te. Inhalarea aromelor te va calma,iaruleiurile vor avea un efect benefic asupra pielii şi corpului tău.

Baia cu ulei de portocale şi de grepfrut

La sfârşitul zilei,o baie aromată este o plăcere terapeutică. Alegeuleiurile în funcţie de dorinţa ta de a te relaxa sau învigora. O baie cuportocale şi grepfrut te va împrospăta uşor. Adaugă o lingură odată ce ai datdrumul la apă,altfel uleiurile se vor evapora înainte de a intra în apă. Ainevoie de 45 ml de ulei de migdale dulci,cinci picături de ulei de grepfrut şicinci picături de ulei de portocale. Toarnă totul într-o sticlă şi amestecă-lefoarte bine înainte de a adăuga o lingură în apa de baie.

Săruri de baie pentru seară

Muşeţelul este un bun sedativ şi are efect antiseptic. Prepară-ţi un mixdin sare de mare,muşeţel şi măghiran dulce care alungă insomnia şi hrăneştepielea. Ai nevoie de 450 g de sare de baie granulată,10 picături de uleieteric de muşeţel şi 10 picături de ulei eteric de măghiran dulce. Combinătoate ingredientele şi toarnă-le într-un borcan de sticlă cu capac. Chiarînainte de a te culca,aprinde o lumânare parfumată,adaugă o mână de săruri înapa de baie,scufundă-te în apa caldă şi relaxează-te.

Mixtură de plante pentru baie

Plantele purifică şi curăţă pielea,ajutând la o mai bună hidratare. Ainevoie de şapte frunze de busuioc,trei frunze de dafin,trei crenguţe deoregano,o crenguţă de tarhon,10 ml de grâu organic,sare de mare,o bucăţicăde voal şi aţă pentru a lega voalul. Adună plantele în centrul voalului,apoideasupra împrăştie grâul. Acoperă cu sarea,adună colţurile voalului şi leagăcu aţă. Pune săculeţul să atârne de robinet în aşa fel încât apa săcurgă peste el.