Descoperă puterea gândirii pozitive

1 47329 original jpg jpeg

„Încearcă să vezi partea plină a paharului”, ţi se zice frecvent atunci când nu ai o stare tocmai bună. Cu ce te ajută asta când problemele vin una după alta? Se pare că te ajută mult, spun psihologii.

Te-ar mai putea interesa:

Trucuri pentru o viaţă împlinită

7 paşi pentru a-ţi schimba destinul

Partea plină a paharului,gândire pozitivă... Ce o mai fi şi asta? În ultima perioadă,pare a fi solia de pace a oricărui cunoscut care încearcă să pună capăt gândurilor noastre negre.„Hai,nu te mai supăra atât,încearcă să vezi partea bună a lucrurilor.”

Mai că-ţi vine să te enervezi şi mai tare. Da,lui îi e simplu să vorbească,e mereu vesel,nu are nicio problemă... Chiar aşa să fie? Oricât de unici ne-am crede,când tragem linia,vedem că ne ducem toţi viaţa cam în acelaşi ritm. Cu toţii ne lovim de probleme cu casa,cu şcoala copiilor,cu serviciul... Ce face diferenţa?

Diferenţa dintre un zâmbet şi câteva lacrimi o face modul în care privim lucrurile:deschis şi cu optimism sau „cotit”,cu gânduri negre şi cu intrigi. Cei care aleg prima cale în mare parte o duc mai bine. Sunt oamenii aceia despre care vorbim că au învins boala sau au reuşit să se regăsească după pierderea unei persoane dragi.

Sau,pur şi simplu,sunt colegii pe care îi admirăm pentru zâmbetul lor mereu prezent. Nu te gândi că ei au reuşit imediat să facă din optimism un mod de viaţă. Gândirea pozitivă merge de mână cu răbdarea. Dar ce ne sunt câteva săptămâni sau luni de aşteptare,când le punem în balanţă cu o viaţă întreagă liniştită?

Pasul 1. Fă din casă un loc al relaxării

Ca să gândeşti pozitiv,ar trebui ca şi mediul în care trăieşti să fie unul liniştit şi luminos,care să inducă voie bună. Aşa că renunţă la covoarele din casă îmbâcsite de praf ori la draperiile care întunecă dormitoarele. Aeriseşte des casa,umple pervazul cu flori colorate,lipeşte abţibilduri pe pereţii din baie,dacă asta te binedispune...

Se spune că suntem ceea ce mâncăm. Sau gândim după cum ne hrănim. Adică grăsimile şi prăjelile nu fac decât să ne îngreuneze gândirea,pe când mâncărurile fierte,mai ales în aburi,şi legumele ne umplu de vitamine şi ne dau o stare de spirit mai bună. Cel mai important,nu sări peste micul dejun! Fără el,vei fi lipsită de energie şi total apatică.

Pasul 3. Redescoperă plăceri din trecut

Nu-ţi mai aduci aminte când ai făcut ultima dată ceva care chiar să-ţi placă? Reia obiceiul cafelei cu prietenele de sâmbăta după-amiaza,plăcerea plimbărilor prin parc sau a drumeţiilor prin natură. Toate acestea te vor relaxa şi te vor face mai deschisă la găsit soluţii atunci când dai peste o problemă.

Pasul 4. Evită conflictele

Oricât de relaxată ai fi,nu vei rămâne aşa dacă te înconjuri de persoane negativiste. Aşa că fă-ţi prietenele cu grijă şi renunţă la cafeaua cu colegii,dacă obişnuiesc să bârfească.

Dacă ştirile îţi dau motive de nelinişte,renunţă la ele. Altfel,vei ajunge să stai cu inima cât un purice când copiii pleacă la drum. Dacă se blochează în nămeţi? Dar ce ar fi dacă se vor simţi foarte bine în vacanţă?

Minitest. Vezi viaţa în roz?

1. Lucrurile pe care le faci zilnic,cum ar fi curăţenia prin casă sau mâncarea,sunt pentru tine…

a. o plăcere. 0 p.

b. o treabă ca oricare alta. 1 p.

c. o corvoadă. 2 p.

2. Dimineaţa,te simţi:

a. mai mereu obosită,iritată că încep o nouă zi de muncă. 2 p.

b. bine! Începe o nouă zi. 0 p.

c. indiferentă,nu am o stare specială. 1 p.

3.

Dacă şeful tău te-ar anunţa că eşti concediată:

a. ar cădea cerul pe mine. 2 p.

b. mi-ar fi indiferent,oricum nu-mi plăcea ceea ce făceam. 1 p.

c. aş începe să mă gândesc imediat la soluţii. 0 p.

4. Ce stare de sănătate ai?

a. Excelentă,trec repede peste micile probleme de sănătate. 0 p.

b. Bună,nu am mari probleme. 1 p.

c. Mai mereu mă simt ameţită şi atrag toate bolile. 2 p.

5. Ce impresie ai despre vecinii tăi?

a. M-aş muta şi mâine în altă parte,doar ca să scap de ei. 2 p.

b. Nu am o relaţie apropiată,îmi sunt vecini şi atât. 1 p.

c. Ne ajutăm mult între noi. 0 p.

Rezultate

. Priveşti lucrurile cu pesimism. Deocamdată,gândirea pozitivă este un fel de OZN pentru tine.

4-7.Ţi-ai găsit o stare de echilibru. Astfel,când simţi nevoia să răbufneşti,o faci,dar nu te laşi pradă prea mult timp gândurilor negre.

Probabil că tu ai dat pentru prima dată înţelesul sintagmei „gândire pozitivă”. Iar dacă nu ai început să dai sfaturi prietenilor despre cum ar putea să-şi controleze emoţiile negative,ar cam fi timpul s-o faci.



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg