Leziunile articulaţiilor se pot datora unei moşteniri genetice, a inactivităţii fizice sau a unui stil de viaţă dezorganizat. Indiferent că ai sesizat sau nu anumite simptome care te pot trimite cu gândul la artrită, este indicat să acţionezi fie şi preventiv, pentru a evita durerile groaznice provocate de această boală.

Surprinzător sau nu, stafidele sunt unul dintre ingredientele principale ale ”desertului-minune” care te scapă de durere. Efectul este garantat, indiferent că vrei să ţii la distanţă artrita sau să remediezi o problemă deja instalată în corp. 

 

 

Desertul care te fereşte de artrită

Ingrediente necesare

  • 500g stafide
  • o sticlă de gin
  • un bol de sticlă cu închidere ermetică

Citeşte şi: Cura cu stafide te ţine departe de anemie

Modul de preparare

Pune stafidele în borcan de sticlă şi adaugă peste ele gin, în aşa fel încât acestea să fie acoperite de alcool. Închide ermetic borcanul şi aşează-l în frigider pentur aproximativ o săptămână. În tot acest timp, stafidele vor absorbil alcoolul din vas şi se vor transforma în cele mai eficiente ”medicamente” pe care le poţi consuma pentru a trata artrita. Consumă 5-6 stafide, la masa de seară, pe post de desert.

Consumul moderat de alcool este recomandat în prevenirea bolilor de sânge şi a celor osoase, categorie în care se încadrează şi artrita. Combinat cu stafide, alimente renumite pentru faptul că reduc în mod natural durerile, rezultă unul dintre cele mai eficiente tratamente naturale pe care le poţi încerca şi tu!

Citeşte şi: 6 motive să mănânci mai multe stafide

Sursă: lataifas.ro