Cheile Grădiştei, activităţi pentru toate vârstele

Complexul turistic Cheile Gradistei este situat în Moeciu, la 7 km de Castelul Bran şi la 30 km de oraşul Braşov. Este dotat cu aproximativ 800 de locuri de cazare, terenuri de fotbal şi de tenis, sală de sport, pârtii de schi, bazin de înot şi locuri de joacă, atracţii care fac din această staţiune o destinaţie de iarnă ideală pentru familiile cu copii. Avantajul cel mai mare este că nu trebuie să te îndepărtezi prea mult de locul în care eşti cazat ca să beneficiezi de toate variantele de petrecere a timpului liber.

Piesa de rezistenţă a Complexului turistic Cheile Gradistei Fundata este astăzi un poligon de biatlon, cu pârtiile de schi fond aferente, care a intrat în circuitul internaţional la Festivalul Olimpic al Tineretului European (2003). Există două pârtii pentru nivel începător şi mediu, precum şi una pentru avansaţi, inaugurată în 2017. Potrivit site-ului oficial cheilegradistei.ro, tarifele pentru o zi la schi sunt următoarele:

Tarife închiriere echipament

Schi / snowboard 60 lei /zi

Săniuţe 50 lei/zi

Ski fond 50 lei/zi

Tarife adult ski, snowboard

5 puncte 40 lei

10 puncte 60 lei

20 puncte100 lei

40 puncte180 lei

Tarife copil ski, snowboard*

5 puncte  30 lei

10 puncte 50 lei

20 puncte 80 lei

40 puncte 150 lei

*1 punct reprezintă 1 urcare

Superland, o zi petrecută în cel mai mare loc de joaca pentru copii din Romania

Deschis în decembrie 2017, în Braşov, Superland este cel mai mare parc de distracţii exclusiv indoor din Europa. Pentru a beneficia de cele peste 55 de atracţii pentru copii, trebuie să-ţi încarci un card primit la intrare cu câte puncte doreşti (1 punct = 1 leu).

Superland Brasov este deschis de luni până duminică de la 10.00 la 20.00, iar vineri şi sâmbătă de la 10.00 la 21.00. În vacanţe şcolare şi sărbători legale, programul este de la 10:00 la 21:00.

Exemple de jocuri:

MiniGolf - 10 lei/ persoană

Cinema 9D – 15 lei/ persoană/ film

Indiana Cruise – 12 lei/ 15 minute

Creative Room – 10 lei/ copil/ toată ziua

Mini Land – 15 lei/ copil/ toată ziua

Laser Escape – 12 lei/ tură

 

Mai citeşte şi: Pe urmele poveştilor cu vie, în labirinturile cramei Cricova

Forest Retreat Spa, oază de linişte şi relaxare pentru toată familia

Hotelul se află undeva în sudul judeţului Vâlcea, în comuna Măciuca. Proprietatea este dodată cu un centru SPA, cu un bazin de aproximativ 80 mp, unde vă puteţi bucura de înot pe perioada iernii. SPA-ul mai conţine: 2 saune umede şi o saună uscată, 3 duşuri senzoriale, o cameră senzorială, tapetată cu muşchi, 2 cabinete pentru masaj şi alte tratamente, zone de relaxare cu şezlonguri dispuse în jurul piscinei, o salină, zonă de vestiare şi un bar.

Mai citeşte şi: Poveste de iarnă în Vatra Dornei

Zona îţi oferă posibilitatea să explorezi şi alte obiective, aflate în apropiere. Poţi vizita localităţile Horezu, Cheile Bistriţei şi o mică peşteră din Parcul Naţional Builă Vânturariţă, aflat la circa 70 km de Forest Spa, culele de la Măldărăşti, aflate cam la 40 km distanţă, Mănăstirea Bistriţa,

Mănăstirea Arnota, aflată la 6 km de mănăstirea Bistriţa, precum şi oraşul Craiova, aflat la 50 de km de Forest Spa, unde vă puteţi plimba prin centrul vechi.

Peştera Ialomiţei, excursie de o zi în Bucegi

Dacă te bate gândul să mergi cu copiii în Bucegi, îţi propun o destinaţie cu peisaje mirifice la o altitudine de 1560 m. Zona este mai puţin turistică decât Valea Prahovei, într-un areal de poveste: mulţi brazi, o vale mare, râul Ialomiţa, o cabană, un camping, Mănăstirea Ialomiţei şi… peştera. Aceasta este dotată cu pasarele noi, lumini care pun în valoare pereţii peşterii, echipamente de sonorizare şi proiecţie. Copiii vor fi fascinaţi să străbată labirintul de 400 de metri, iar la final, urcând nişte trepte, să găsească cea mai mare încăpere ,,Grotă Urşilor“. La descoperirea ei s-au găsit numeroase oseminte, ceea ce face să presupunem că acum 2000-2500 ani aici au fost ultimele ascunzători ale urşilor cavernelor.
Ce-i drept, în zonă nu ai multe opţiuni pentru cazare, cele mai populare fiind cabana Bolboci şi Padina, de aceea dacă vrei să faci o excursie de o zi, trebuie să te trezeşti de dimineaţă. Dacă vii dinspre Sinaia, după aproximativ 8-10 km, vei ajunge la lacul Bolboci, un lac de baraj artificial, iar pe mal este situată cabana Bolboci. Poţi face un popas pentru a admira peisajul spectaculos creat de brazii falnici şi munţii care se oglindesc în apa lacului.