La scurt timp după moartea lui Edith Gonzalez, fratele actriţei, Victor Emanuel Gonzalez, a vorbit despre ultimele luni din viaţa surorii sale, mărturisind că a intrat în spital ”cu zâmbetul pe buze”. Mai mult de atât, se pare că actriţa suferea de ocluzie intestinală şi credea că are doar nişte probleme ce ţin de metabolism. În realitate, însă, cancerul revenise mai puternic ca niciodată.
Edith Gonzalez a început să se confrunte cu probleme de sănătate în luna aprilie a acestui an, când i-au fost descoperiţi nişte ganglioni la nivelul intestinului, după care medicii i-au dat cel mai sumbru verdict: cancerul recidivase. 
Din păcate, însă, actriţa n-a mai avut şansa să facă şedinţe de chimioterapie, întrucât boala era mai agresivă ca niciodată. Ba mai mult, fratele actriţei a declarat că actriţa nu a ştiut că boala recidivase, întrucât ea se confrunta cu nişte dureri de spate şi probleme de tranzit intestinal. 
Edith Gonzalez a fost diagnosticată cu cancer ovarian în 2016 şi a suferit mai multe intervenţii chirurgicale prin care i-au fost extirpate ovarele şi uterul.  
Edith González s-a născut la 10 decembrie 1964 în statul Nuevo Leon. Primii paşi pe scenă i-au făcut îndrumată de tatăl său, iar copilăria şi-a petrecut-o în faţa camerelor de filmare. La 8 ani Edith juca în filmul "El rey de las gorillas", iar la 13 ani cunoaşte succesul cu rolul din "Los ricos tambien lloran (Şi bogaţii plâng)", unde joacă alături de deja celebra Veronica Castro, iar în 1993 cariera ei atinge succesul răsunător, graţie rolului din "Inimă sălbatică / Corazon Salvaje", unde este partenera regretatului Eduardo Palomo.