Ce să îi răspunzi angajatorului la întrebarea „de ce ai plecat de la fostul loc de muncă?‟

Te gândești să îți schimbi locul de muncă, dar îți este teamă că nu o să știi ce să îi răspunzi viitorului angajator la întrebarea „de ce ai renunțat la jobul anterior‟? Nu te stresa! Îți spunem care sunt cele mai bune răspunsuri pe care le poți da. 

image

Răspunsul pe care îl dai la această întrebare poate să spună multe despre tine ca angajat și despre ceea ce cauți. De exemplu, să îi spui angajatorului că ai demisionat pentru că a intervenit rutina sau plictiseala, nu-i arată că poate să aibă încredere în tine.

Un răspuns mai bun este cel conform căruia ești o persoană care își dorește să avanseze în carieră, scriu specialiștii de la „Entrepreneur.com‟. Mulți tineri își părăsesc locurile de muncă actuale, deoarece își doresc să progreseze în carieră, iar dacă nu există potențial de avansare, ar putea avea sens să părăsești acel job în favoarea altei opțiuni. 

Dezvoltare profesională 

Și dezvoltarea profesională este un alt motiv pentru care oamenii demisionează. De exemplu, dacă ești conștient că într-o altă companie poți să participi la diferite cursuri și programe de mentorat, care te pot ajuta să progresezi, acesta poate fi un motiv să îți părăsești locul de muncă actual în favoarea altei oportunități. 

Schimbarea domeniului de activitate

Frecventă în rândul profesioniștilor trecuți de vârsta de 30 de ani, schimbarea domeniului de activitate este o alt motiv pentru care poți să renunți la actualul loc de muncă.

De exemplu, poate ai obținut o diplomă într-un anumit domeniu și descoperi că alegerea nu te reprezintă. Acesta poate fi o explicație excelentă! Desigur, asigură-te că ai abilitățile potrivite pentru a începe un nou job în domeniul ales. 

Citește și: Cele mai deprimante locuri de muncă. Nu face față oricine! 

Mai mulți bani

Multe persoane își părăsesc locul de muncă actual pentru că nu primesc salarii compensatorii. Trebuie să fii foarte atent când vorbești cu noul angajator despre compensații, să-i precizezi așteptările tale salariale și să-i spui că ai părăsit funcția anterioară pentru că nu ai fost plătit suficient de bine. 

Motive de sănătate

Te-ai îmbolnăvit sau ai avut un accident, însă nu ai fost sprijinit în mod adecvat de către angajator? Aceste situații pot explica motivul pentru care ai demisionat, scrie publicația menționată anterior.

Desigur, dacă problemele de sănătate îți pot afecta performanțele la locul de muncă, trebuie să îți informezi viitorul angajator de la început. 

Sursă foto: Shutterestock