Studiu: Filmele de groază te ajută să slăbești. Iată câte calorii arzi dacă te uiți la „The Exorcist‟!

Vrei să scapi de kilogramele în plus, dar nu îți place să ții un regim strict? Îți dăm o veste bună! Potrivit cercetătorilor, poți să arzi multe calorii în timp ce urmărești filme de groază. 

image

Dacă ți-ai propus să slăbești, însă ai cedat tentației și tocmai ai mâncat o ciocolată, pornește televizorul! Cercetătorii de la Universitatea Westminster, din Londra, au descoperit că există o legătură între filmele de groază pe care le vizionezi și arderea de calorii. Iată cum explică experții! 

Citește și: Cei mai înfricoșători copii din filmele de groază. Aceste personaje negative au reușit să ne impresioneze 

În cadrul studiului s-a aflat că un film de groază, care durează 90 de minute, poate să ardă aproximativ 113 de calorii, aceleași calorii care se pot arde în timpul unei plimbări de 30 de minute. Cercetătorii au descoperit că filmele înfricoșătoare cresc ritmul cardiac și, astfel, se ard și caloriile:

„Pe măsură ce pulsul accelerază și sângele pompează în jurul corpului mai repede, iar corpul se confruntă cu o creștere a adrenalinei. Acest val de adrenalină descărcat în scurte momente de stres minimizează apetitul și crește rata metabolică bazală, ceea ce duce la o pierdere mai mare de calorii‟, a spus Richard MacKenzie, unul dintre autorii studiului, citat de „CNET‟. 

Filmele de groază care ard cele mai multe calorii 

Persoanele cercetate în cadrul studiului menționat au ars în jur de 113 de calorii, însă există unele filme care cresc rapid ritmul cardiac și te pot ajuta să pierzi mai multe decât atât. De pildă, „The Shining‟ - 183 de calorii, „Jaws‟ - 161 de calorii și „The Exorcist‟ - 158 de calorii. Dar dacă aceste pelicule sunt prea înfricoșătoare pentru tine, poți să optezi pentru filme, precum: „Paranormal Activity‟ - 111 calorii, „The Blair Witch Project‟ - 105 calorii și „The Texas Chain Saw Massacre‟ - 107 calorii. 

Citește și: Ce conține sângele fals din filme. Rețeta inventată de un make-up artist de la Hollywood e simplă și a trecut proba timpului 

În cele din urmă, reține că această cercetare s-a bazat pe numărul de calorii pe care îl poți arde. Așa că, dacă îți dorești să scapi de kilogramele în plus, îți sugerăm să eviți asocierea filmelor cu consumul de gustări dulci, floricele de porumb și cu sucurile carbogazoase. 

Sursă foto: Shutterstock