Mediul acid in organism favorizează dezvoltarea diverselor infecţii şi afecţiuni cornice,pe fondul unei imunităţi scăzute. Bacteriile si fungii nefaşti organismului se bucura de mediul acid,acesta oferindu-le hrana necesară pentru a prospera.

În perioada modernă şi-au făcut loc în dieta noastra zilnică multe alimente care inclină balanţa in organism spre un mediu acidic:consumul excesiv de alimente de origine animală,zahărul,cofeina,indulcitorii artificiali,mancare de tip fast-food,sosuri bogate in grăsimi nesaturate duc la o dereglare a balasului sănătos a organismului.

Pentru a corecta acest dezechilibru putem apela la o dietă alcalină,care va ajuta la restabilirea echilibrului,detoxificarea celulelor şi reducerea aciditatii in organism. Filosofia din spatele dietei este simplă de inţeles,nutriţioniştii care promovează acest still de viaţă propun ca fiecare masă să fie predominant alcalină (în proporţie de 80% formată din produse cu efect alcalinizant in organism). Alcalinizarea organismului va optimiza transefrul de oxigen,va accelera procesul de detoxifiere si va ajuta la combaterea stresului vietii moderne. Dieta acesta isi propune,in principiu,să revitalizeze organismul,dar promite şi să ajute organismul să elimine toxine,astfel ajutând la pierdea kilogramelor in plus.

Află de AICI cum funcţionează această dietă!