Toate alimentele şi băuturile pe care le consumi îţi afectează pH-ul organismului. Aşadar,dacă alegi alimente alcaline,care au un pH ridicat,acestea îţi vor influenţa în mod pozitiv pH-ul organismului. Se presupune că numărul din ce în ce mai mare de cazuri de cancer sau alte boli cronice sunt cauzate de nivelul prea ridicat de acid din corp.

Îndulcitorii artificiali,alimentele procesate şi cerealele rafinate au în componenţa lor mult acid şi din acest motiv sunt dăunătoare pentru sănătate. Pentru a echilibra balanţa de acid şi a menţine pH-ul la valoarea ideală de 7.0 este recomandat să introduci în alimentaţia ta produse alcaline,cum ar fi legumele verzi şi cât mai multe fructe. Începe-ţi ziua cu un pahar de apă în care ai pus sucul de la o jumătate de lămâie,iar acesta va curăţa organismul de toxine.

Iată cum poţi prepara gustări alcaline

Budincă din seminţe de chia

Timpul total de preparare este doar 10 minute. Amestecă 1/4 cană de seminţe de chia cu o cană de lapte. Adaugă 3 stropi de extract de stevia şi aşteaptă 10 minute. Este ideală pe post de gustare între mese.

Suc alcalin

Ai nevoie de 1 castravete,4 roşii,1 avocado,2 tije de ţelină,1 ardei roşu,2-3 bucheţele de broccoli,50 ml supă de legume,câteva frunze busuioc. Descojeşte avocado şi pune-l în blender împreună cu supa. Mixează şi adaugă restul ingredientelor tăiate. Este bine să prepari acest suc seara şi să-l consumi dimineaţa.