Iată care este top cinci al alimentelor care ne ajută să slăbim, realizat de un nutriţionist invitat la emisiunea "Neatza cu Răzvan şi Dani", de la Antena 1:

Pe primul loc este apa. Apa este singurul aliment care nu are calorii şi se poate conuma aşa cum este mereu recomandată, adică până la 2 litri pe zi, cu condiţia să nu fie îndulcită.

Citeşte şi: 5 alimente pentru voie bună şi o siluetă suplă

Pe al doilea loc sunt zarzavaturile şi verdeţurile. Acestea au foarte multe fibre şi minerale.

Pe locul trei sunt lactatele moi, cele degresate, dar nu neapărat cele cu 0,1 % grăsime, pentru că acestea sunt lipsite de proprietăţi, datorită proceselor de procesare şi pasteurizare prin care au trecut.

Pe locul patru sunt pastele integrale, orezul, chiar şi pâinea integrală. Acestea gătite cum trebuie şi consumate în cantităţi moderate ne ajută să slăbim pentru că ne asigură aportul de carbohidraţi necesar organismului. Nu trebuie să excludem în totalitate carbohidraţii din alimentaţie atunci când ne dorim să slăbim!

Citeşte şi: Ce este bine să ştii despre gluten

Pe locul cinci este carnea slabă, care este plină de proteine şi de alte elemente importante pentru imunitatea organismului, mai ales în sezonul rece.