Ideală pentru persoanele care nu vor să piardă timpul gândindu-se la alimentele pe care le consumă zilnic, dieta pe bază de castraveţi şi iaurt poate fi ţinută timp de 10-14 zile, timp în care vei pierde cel puţin şase kilograme. 
 
Dieta bazată pe castraveţi poate fi urmată în orice sezon, însă este mai eficientă vara, întrucât consumul de apă este mai mare.  În plus, castraveţii au efecte depurative şi diuretice, motiv pentru care ajută la eliminarea rapidă a surplusului de grăsime.
 
În timpul dietei cu iaurt şi castraveţi poţi să consumi 2 ouă fierte tari sau 150 de grame de ton sau 150 de grame piept de pui la grătar, doi cartofi fierţi sau 3 felii de pâine integrală, 500 grame de fructe organice, iar înceea ce priveşte lichidele pe care ai voie să le consumi vorbim despre apă plată, ceai din plante, ceai fără zahăr. Sucurile îndulcite, băuturile alcoolice şi dulciurile sunt complet interzise. 
 
De asemenea, trebuie să ştii că ori de câte ori îţi este foame poţi să consumi o salată de castraveţi ori un shake din castraveţi. 
 
Idei de meniu pentru o zi: 
 
Mic de jun: 2 ouă fierte tari + un bol de salată de castraveţi
Gustare: un măr golden/ o piersică (orice fructe de de sezon, dar nu trebuie să depăşească 200 grame!)
Prânz: Piept de pui la grătar + un bol de salată de castraveţi
Gustare: Shake de castraveţi
Cină: Un fruct la alegere (pănă la 300 grame!)