De ce este atât de eficientă

Graţie ingredientelor din care o prepari – suc proaspăt de lămâie, apă, piper cayenne şi sirop de arţar, limonada este considerată a fi una dintre băuturile cele mai recomandate în diete, având un beneficiu în plus- acela de a face minuni prin curăţarea organismului de toxine dăunătoare, în special în regiunea colonului.

Paşi de urmat

Bea dimineaţa, la prânz si seara cel puţin un pahar de limonadă, urmând ca din prima zi să eviţi consumarea oricărui aliment solid, introducând treptat în dietă alimente care să nu cumuleze mai mai mult de 600 de calorii pe zi. Pe durata celor 10 zile de dietă, organismul va utiliza celulele adipoase ca surse de energie pentru realizarea funcţiilor necesare.

Beneficii aduse organismului

Consumul acestei băuturi răcoritoare te ajută să previi o serie de boli printre care se numără tulburările de auz, accidentul vascular cerebral şi atacul de cord. Graţie conţinutului ridicat de vitamina C, lămâile sunt sunt o sursă excelentă de antioxidanţi, care luptă împotriva radicalilor liberi. Siropul de arţar este o sursă bună de mangan - necesară celulelor producerii de energie necesară pentru buna funcţionare a sistemului nervos, dar şi de calciu – care previne apariţia accidentului vascular cerebral şi a hipertensiunii arteriale. Ardeiul iute protejează organismul împotriva răcelii şi a gripei, contribuie la buna funcţionare a digestiei şi previne apariţia migrenelor.

Idei de meniu

La micul dejun, poţi consuma alături de limonadă un fruct, la alegere, şi un ou cu o felie de pâine prăjită. Înainte de prânz bea un pahar de limonadă, iar la masă mănâncă o porţie de legume la grătar cu o bucată de carne slabă, de exemplu peşte alb. Dacă simţi nevoia de o gustare până la masa de seară, poţi consuma alături de un pahar de limonadă o cană cu ceai verde şi 2 biscuiţi digestivi. La cină este recomandat să mănânci preparate uşor de digerat, precum o salată de legume cu câteva fâşii de pui.

Atenţie!

Dieta nu se recomandă persoanelor care au probleme de sănătate.