Ce presupune?

Dieta daneză se bazează pe un consum redus de grăsimi şi de carbohidraţi. Mai exact, alimentaţia ta zilnică va presupune un număr mic de calorii: maximum 600 pe zi. Pe durata celor 13 zile, sunt excluse cerealele, cartofii, zahărul.

Programarea meselor

Vei mânca de trei ori pe zi, mereu la aceeaşi oră. Este recomandat să iei micul dejun mai devreme de ora 09:00, prânzul între 12:00 şi 14:00, iar cina să fie până în ora 18:00. Pe toată perioada dietei trebuie să bei cel puţin doi litri de apă pe zi.

 

Planul dietei

Ziua 1

Micul dejun: o ceaşcă de cafea, cu un cub de zahăr

Prânzul: două ouă fierte, 400 g de spanac fiert şi o roşie

Cina: 200 g de friptură de vită şi o salată verde

Ziua 2

Micul dejun: o ceaşcă de cafea îndulcită

Prânzul: 250 g de şuncă presată şi un iaurt

Cina: 200 g de friptură de vită şi o salată verde

Ziua 3

Micul dejun: o ceaşcă de cafea îndulcită şi o felie de pâine prăjită

Prânzul: două ouă fierte, o felie de şuncă presată şi o salată verde

Cina: o ţelină fiartă, o roşie şi un fruct proaspăt

Ziua 4

Micul dejun: o ceaşcă de cafea îndulcită şi o felie de pâine prăjită

Prânzul: 200 ml de suc de portocale şi un iaurt natural

Cina: un ou fiert, un morcov crud şi 250 g de brânză de vaci

Ziua 5

Micul dejun: un morcov crud

Prânzul:  200 g de cod fiert cu zeamă de lămâie şi cu o linguriţă de unt

Cina: 200 g de friptură de vită şi o ţelină crudă

Ziua 6

Micul dejun: o ceaşcă de cafea îndulcită şi cu o felie de pâine prăjită

Prânzul: două ouă fierte şi un morcov ras

Cina: o jumătate de pui fiert şi o salată verde

Ziua 7

Micul dejun: un ceai neîndulcit

Prânzul: doar apă

Cina: 200 g de friptură de miel şi un măr

Ziua 8

Micul dejun: o ceaşcă de cafea cu un cubuleţ de zahăr

Prânzul: două ouă fierte şi 400 g de spanac fiert şi o roşie

Cina: 200 g de friptură de vită şi o salată verde

Ziua 9

Micul dejun: o ceaşcă de cafea cu un cubuleţ de zahăr

Prânzul: 250 g de şuncă presată şi un iaurt natural

Cina: 200 g de friptură de vită şi o salată verde

Ziua 10

Micul dejun: o ceaşcă de cafea îndulcită şi o felie de pâine prăjită

Prânzul: două ouă fierte, o felie de şuncă şi o salată verde

Cina: o ţelină fiartă, o roşie şi un fruct proaspăt

Ziua 11

Micul dejun: o ceaşcă de cafea îndulcită şi cu o felie de pâine prăjită

Prânzul: 200 ml de suc de portocale şi un iaurt natural

Cina: un ou fiert, un morcov crud şi 250 g de brânză de vaci

Ziua 12

Micul dejun: un morcov

Prânzul: 200 g de cod cu zeamă de lămâie şi o lingură de unt

Cina: 250 g de friptură de vacă şi o ţelină rasă

Ziua 13

Micul dejun: o ceaşcă de cafea cu un cubuleţ de zahăr şi o felie de pâine prăjită

Prânzul: două ouă fierte şi un morcov crud

Cina: 250 g de carne de pui şi o salată

 

 

Casetă–Cum să te menţii după dietă

Dieta daneză poate fi repetată după doi ani.Pentru că după terminarea dietei poţi pune înapoi kilogramele pierdute, iată câteva reguli simple care te vor ajuta să eviţi acest lucru:

-trebuie să ai un program bine stabilit al meselor

-trebuie să eviţi consumul de semipreparate şi mâncarea de tip fast-food

-mănâncă în fiecare zi fructe şi legume proaspete