Obiceiuri alimentare care cresc riscul de cancer la colon

1 76278 original jpg jpeg

Alimentaţia joacă un rol extrem de important pentru sănătate, fiind una dintre principalele cauze răspunzătoare de apariţia bolilor. De exemplu, dacă dieta ta este bogată în grăsimi, atunci riscul de a dezvolta cancer la colon este crescut. La fel se întâmplă şi în cazul dietelor care conţin multă proteină animală, de aceea este util să cunoşti care sunt factorii care îţi pot influenţa sănătatea într-un mod negativ.

Aditivi periculoşi

Nu doar grăsimile nesănătoase şi consumul exagerat de alimente de origine animală contribuie la creşterea riscului cancerului de colon. Din păcate, mâncarea procesată, cea de tip fast-food conţine doi aditivi foarte periculoşi, şi anume: carboximetilceluloza - cunoscută şi sub denumirea de gumă de celuloză şi polisorbat 80.

Cum poţi reduce riscul

Cafeaua

Cafeaua are proprietatea de a împiedica dezvoltarea acestui tip de cancer. Potrivit studiului inclus în jurnalul „Epidemiologia Cancerului – Biomarkeri şi Prevenţie‟, una dintre cele mai populare băuturi cu care oamenii îşi încep ziua, cafeaua, poate reduce semnificativ riscul cancerului colorectal. Dacă bei una sau două ceşti de cafea zilnic, acesta scade cu 26 de procente, în timp ce două ceşti şi jumătate reduc riscul la jumătate.

Acidul clorogenic

O dietă cu alimente bogate în acid clorogenic, precum: merele, morcovii, seminţele de in, ananasul, cartofii şi căpşunile te va ajuta să menţii sănătatea colonului, iar riscul de a dezvolta cancer va scădea. Pe lângă faptul că inhibă dezvltarea numeroasele forme de cancer, te protejează de îmbătrânirea prematură, fiind de folos şi în tratarea diabetului.

Fibre

Include fibrele în alimentaţia ta zilnică. Consumă legume, cereale integrale şi fructe, dar şi plante care conţin fitonutrienţi, printre care cei mai cunoscuţi se numără carotenoidele şi flavonoidele.

Renunţarea la obiceiurile dăunătoare

Este important ca pe lângă alimentaţie să acorzi atenţie şi celorlaţi factori care pot fi dăunători sănătăţii, precum fumatul şi să le înlocuieşti. Adoptă un stil de viaţă activ, dacă nu faci mişcare frecvent, propune-ţi ca măcar 10 minute pe zi să le dedici sportului.

:



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg