Când vine vorba de slăbit,roşul,verdele şi portocaliul sunt culorile de bază în dietă. Caută legumele de sezon colorate,pline de vitamine şi de minerale,care te ajută să arzi mai repede calorii.

Pentru a nu-ţi priva organismul de niciun nutrient,adaugă dietei tale şi un pic de alb:carne de peşte sau de pasăre,sărace în calorii.

Carnea conţine proteine,importante pentru formarea muşchilor. Astfel,chiar dacă vei pierde un număr destul de mare de kilograme,nu îţi vei pierde aspectul tonifiat. Ghidează-te după meniul unei zile propus de noi şi alcătuieşte-ţi propriul tău meniu,pentru restul zilelor.

Important este să nu-ţi lipsească într-o zi nicio culoare din farfurie. De asemenea,nutriţioniştii îţi recomandă ca legumele să fie de bază la fiecare masă. Între mese,poţi consuma un fruct sau o legumă.

Meniul unei zile

Dimineaţa:250 ml iaurt;o porţie de legume (un morcov,un castravete sau o roşie);un fruct (nu citrice,deoarece sunt foarte acide).

Gustare:o porţie de legume sau un suc de legume.

Prânz:120 g carne albă;legume amestecate fierte (dovlecei,ardei graşi,ţelină,ceapă),peste care adaugi o lingură de ulei de măsline.

Gustare:o porţie de iaurt şi una de legume.

Cină:o supă de legume (cea de mazăre este mai săţioasă);250 ml iaurt;un fruct (de altă culoare decât legumele).

Interzis

Cura bogată în legume este interzisă copiilor,femeilor însărcinate sau persoanelor cu boli cronice (care au nevoie de grăsimi,în care această dietă este deficitară).