Potrivit nutriţioniştilor, dieta pentru iarnă de slăbit are patru etape, fiecare durând o săptămână. Dacă prima săptămână este cea mai restrictivă, ulterior, celelalte sunt mai uşoare.

În tot acest timp este bine să bei cel puţin doi litri de lichide pe zi, apă şi ceaiuri din plante fără îndulcitori şi să faci mişcare 30 de minute.

Prima săptămâna

Luni:

Mic dejun: 200 ml lapte degresat cu 2 linguri cereale integrale

Prânz: 150 g piept de pui cu salată de varză sau sfeclă

Cină: 200 g peste slab la cuptor cu legume (fără cartofi)

În celelalte zile micul dejun rămâne acelaşi!La prânz mai poţi mânca: 150 g carne de vită la grătar cu salată de legume, iar seara supă de pui fără cartofi şi fără tăiţei. Ca şi gustări ai voie doar legume proaspete că: morcov, ardei, castraveţii, roşii. Nu ai voie fructe în prima săptămână.

Citeşte şi: Dieta Scarsdale - slăbeşti nouă kilograme în doar 14 zile

A două săptămână

Mic dejun: lapte degresat cu cereale şi un fruct

Prânz: 250 g mâncărică de cartofi cu sos de roşii şi usturoi

Cină: 200 g supă de vită cu tăiţei

Micul dejun rămâne acelaşi în cea de-a două săptămâna, iar ca fructe sunt recomandate merele, portocalele şi ananasul. La prânz mai poţi mânca: tocăniţă din legume şi salate, iar seara grătar de pui sau curcan cu legume gătite la abur.

A treia săptămână

Mic dejun: salată de fructe cu cereale şi migdale proaspete

Gustare: iaurt natural

Prânz: 200 g carne slabă (pui, curcan vită, peste) cu salată de legume verzi

Cină: supe din carne şi legume, peste la cuptor cu salată, salate de crudităţi

Fructele pe care le poţi consumă săptămâna această: citrice, mere, prune, fructe de pădure, potrivit mayra.ro.

Citeşte şi: Te foieşti de pe o parte pe alta? Urmează aceste 5 sfaturi pentru a avea un somn odihnitor

A patra săptămâna

Mic dejun: omletă din două ouă (fără gălbenuş) cu 1 roşie

Gustare: iaurt degresat

Prânz: salată de pui sau de ton cu multe legume proaspete

Gustare: o banană mică

Cină: peste la cuptor cu salată, supă din carne cu legume, mâncărică de mazăre sau fasole verde