Dihorul: ce trebuie să ştii când vine vorba de îngrijirea lui

1 61431 original jpg jpeg

Cu mutrişoare poznaşe, dihorii sunt foarte curioşi şi sunt pe cale să concureze cu pisicuţele şi căţeii pentru un post de animal de companie în casele unor stăpâni puţin mai excentrici.

Dihorul,care obişnuia să dea iama prin găini,poate să doarmă acum pe canapea. A-ţi lua un dihor ca animal de companie pare să fie astăzi la modă,căci,deşi în libertate este un animal carnivor,în captivitate se descurcă şi cu mâncare de pisici.

Doarme foarte mult

Cei care cresc aceste animăluţe îi consideră asemenea câinilor de talie mică,doar că dihorii de casă nu necesită o atenţie atât de mare. Încă de mici trebuie dezvăţaţi să muşte şi asta durează şi cere multă răbdare din partea părintelui adoptiv. Cu toate acestea,ei recompensează repede toată investiţia de timp şi afecţiune. Au un ritm de viaţă adaptabil,adică îşi ajustează programul de somn în funcţie de programul stăpânului. Pot dormi şi 20 de ore pe zi,dar când apari acasă,au chef de joacă şi bucuria lor este contagioasă.

Îi place să se joace cu stăpânul

Atenţie! Din când în când,aceste necuvântătoare mai au tendinţa să roadă câte un papuc sau vreo şosetă,aşa că nu e bine să fie lăsaţi liber prin casă când stăpânul este plecat. Întrucât sunt animale de talie mică,dihorii nu au nevoie de căsuţe mari. Ideale sunt cuştile etajate care nu ocupă mult loc,dar le dau animăluţelor suficient spaţiu de mişcare. Periodic,trebuie să se joace în afara cuştii,pentru a-şi antrena musculatura şi pentru a nu deveni depresivi. Desigur,dacă vrei,poţi să-i iei la plimbare,vor fi încântaţi!

Ştiai că… 

...dihorii sunt animale foarte tăcute? Scot sunete doar atunci când sunt foarte bucuroşi,speriaţi,răniţi sau când intră în contact cu alţi semeni de-ai lor. Nu fac zgomot nici măcar când le este foame.