E posibil să vrea şi el să schimbe ceva la tine dacă îl presezi să devină alt om, unul aşa cum visezi tu. Poţi să-l faci să se simtă apreciat şi iubit, fiind totodată femeia cochetă de altădată şi o bucătăreasă excelentă. Arată-i că se poate! În curând şi el se va plia pe comportamentul tău. Oricum, lumea este destul de dură pentru ca seara să transformaţi căminul conjugal într-un câmp de luptă.

Aminteşte-ţi ce te-a atras la început

Aţi parcurs împreună un drum lung, iar acum, când poţi culege roadele, îi cauţi nod în papură. Nu-i păcat să-ţi amărăşti zilele pentru nişte mărunţişuri pe care altădată nici nu le observai? Nu e de mirare că te simţi frustrată când se poartă altfel decât sperai.
Eşti tentată să crezi că toate prietenele tale au soţi perfecţi? Nu e deloc aşa. Din păcate, dacă îi spui soţului tău mereu cât de extraordinari sunt alţii, va începe să creadă că nu e destul de bun pentru tine. E o strategie la fel de periculoasă ca aceea de a te plânge tuturor de defectele lui. E mai înţelept să păstraţi nemulţumirile în casă. Nu ţi-ar face prea multă plăcere nici ţie să afli că te vorbeşte de rău faţă de prietenii lui.

Cicăleşte-l mai puţin şi te va iubi mai mult

Imaginează-ţi că locuieşti alături de o persoană total nemulţumită, care te critică permanent. Numai de ciudă şi n-ai face nimic din ceea ce-ţi cere, mai ales dacă asta înseamnă să-ţi schimbi viaţa. Dacă el e matinal, nu se pune problema cine are dreptate. Este vorba despre găsirea unui compromis care să vă armonizeze necesităţile. Dacă, totuşi, vrei să-i spui ce ai pe suflet, nu face asta în dormitor. Acel loc trebuie să rămână un spaţiu de linişte şi de armonie.

Trebuie să recunoşti că bărbatul perfect nu avea cum să se topească aşa, fără urmă. Hai să vedem lucrurile altfel! E drept că petrece câteodată cu prietenii, nu te ajută prea mult la treburile casnice, nu se pricepe să meşterească prin casă. Dar, până la urmă, nimeni nu e perfect. Gândeşte-te cât la sută reprezintă caltăţile lui şi cât defectele. Vei fi surprinsă de rezultat. Cele câteva obiceiuri enervante te împiedică să vezi câteva laturi pozitive ale personalităţii lui.

FOTO Shutterstock