Ei bine, factorii care provoacă pierderea firelor de păr sunt nenumărate. Însă, ca să poţi ţine un control asupra problemei, iată care sunt principalele cauze:

Soarele

Oamenii tind să se expună soarelui de vară perioade mai lungi, aceasta fiind prin urmare principala cauză a pierderii firelor de păr. Razele ultraviolete ale soarelui pot deshidrata, usca şi decolora podoaba capilară. În plus, părul uscat este mai fragil, motiv pentru care se rupe mai uşor. Pentru a preveni această problemă, protejează-l prin purtarea unei pălării sau cu protecţie împotriva căldurii.

Clorul

În timpul verii, părul este expus la substanţe chimice din piscine, cum ar fi clorul, prea adesea, care poate provoca deteriorarea părului. Clorul conţine proprietăţi chimice care usucă firele de păr de la rădăcină şi afectează producţia de sebum, provocând subţierea şi uscarea şuviţelor. O soluţie ar fi aplicarea de ulei de măsline sau ulei de nucă de cocos pe păr pentru a-l proteja şi a-l menţine hidratat.

Mătreaţa

Este cunoscut faptul că mătreaţa se agravează odată cu căldura. Dacă este lăsată netratată, mătreaţa poate provoca mâncărimea şi inflamaţia scalpului, ducând la pierderea temporară a părului. Recomandat este să se folosească un şampon antimătreaţă în lunile de vară.

Perierea părului umed

Părul intră în contact cu apa mult mai des vara, fie în piscină sau mare, fie te prinde ploaia ori îl speli. Însă sunt multe persoane care îl piaptănă cât este umed, lucru care nu este recomandat, deoarece creşte riscul de subţiere şi rupere. Foloseşte un şampon care întăreşte rădăcinile şi reduce căderea podoabei capilare.

Pentru a evita problemele capilare care pot să apară vara, include în rutina de îngrijire un şampon şi un balsam/mască de calitate, hidratante, care să lase părul sănătos şi hidratat.


Credit foto: www.shefinds.com