Ingrediente pentru tort diplomat cu vişine

Pentru blat:
2 ouă
75 g zahăr 100 g făină
1 plic zahăr vanilat 1 praf de sare
1 lingură cacao 2 linguri ulei
 
Pentru cremă:
5 gălbenuşuri 200 g zahăr
1 l frişcă lichidă 3 plicuri gelatină
1 esenţă de vanilie coajă rasă de lămâie
200 g vişine fără sâmburi
Pentru jeleu: 150 g vişine fără sâmburi
50 g zahăr 1 plic gelatină
 
Pentru blat, mixează gălbenuşurile cu zahărul şi cu zahărul vanilat, până îşi dublează volumul. Separat, mixează albuşurile
cu praful de sare. Combină cele două compoziţii, amestecând cu o spatulă. Încorporează făina, iar la final uleiul. Separă
compoziţia în două părţi, iar într-una mixezi cacaua. Într-o tavă rotundă cu inel detaşabil (diametrul 24-25 cm), toarnă compoziţia albă, apoi, din loc în loc, pe cea cu cacao. Coace blatul 20-25 de minute, la foc mediu.
Mai citeşte şi: Tort cu căpşuni şi fistic

Cum prepari crema pentru tort diplomat

Amestecă gălbenuşurile cu zahărul şi coaja rasă de lămâie. Toarnă jumătate din frişca lichidă şi pune vasul pe baie de aburi. Lasă până se îngroaşă crema, amestecând continuu. Pune gelatina la hidratat în 150 ml de apă rece, 15 minute. Pune pe foc mic până se dizolvă, amestecând constant, apoi încorporeaz-o în crema de ou. Lasă la răcorit. Mixează restul de frişcă cu esenţa de vanilie, până se întăreşte, apoi combin-o cu crema de ou. Toarnă jumătate din cremă peste blat, aşază vişinele scurse, apoi restul de cremă şi pune prăjitura la frigider, o oră.
 
Pentru jeleu, fierbe vişinele cu zahărul la foc mic, timp de 15 minute. Transferă-le într-un blender şi mixează până obţii un piure fin. Trece- l prin sită. Pune gelatina la înmuiat în 100 ml de apă, 10-15 minute, apoi topeşte-o la foc mic şi încorporeaz-o în piureul de vişine. Scoate tortul de la rece şi toarnă jeleul, apoi dă-l la frigider peste noapte. Decorează după imaginaţie.
 
 
Sursa foto: Shutterstock