E drept,n-am să te mint,nu te simţi ca-n vacanţă când eşti la dietă – satisfacţiile vin însă din tonusul şi energia pe care ţi le dă un stil de viaţă sănătos!

Câteva zile mă despart de încheierea primei luni de când am pornit la drum în aventura numită „un nou stil de viaţă”,alături de coechipiera mea,Denisa Speriatu.

Eu am slăbit peste 5 kilograme,Denisa – 4,amândouă am pierdut centimetri în talie,la nivelul coapselor şi feselor – iar evoluţia aceasta încurajatoare şi felul în care organismul nostru s-a adaptat noilor meniuri pe care i le-am servit ne motivează şi mai tare să continuăm lupta!

În ceea ce mă priveşte,singura problemă care s-a ivit a fost cea a micului-dejun,la care – exceptând unica zi din săptămână în care sunt permise două ouă fierte tari,o roşie,un ardei gras şi două felii de pâine neagră – pot servi doar brânză şi iaurt dietetic şi nelipsitele... roşii!

Am discutat cu medicul nutriţionist din cadrul Centrelor de slăbit şi înfrumuseţare Silhouetteşi-am avut o izbândă mare:o diversificare destul de consistentă a meniului de slăbit!

Astfel,la micul-dejun acum sunt admişi fulgii de porumb,secară sau ovăz (o jumătate de cană la 250 ml de iaurt dietetic de băut sau lapte degresat) ori salata de vinete (fără maioneză,doar cu puţin ulei de măsline şi ceapă) – cât încape pe două felii de pâine. La prânz,e admisă salata bulgărească (200 de grame),iar la cină,o dată pe săptămână,pot mânca o porţie de mămăliguţă cu brânză dietetică sau chiar file de somon (150 de grame).

Uite cum arată meniul meu din două zile de dietă:

ZIUA 1

Dimineaţa:2 felii pâine neagră,100 de grame brânză degresată,o roşie
Gustare:1-2 fructe permise
Prânz:250 de grame ficăţei de pui la grătar,salată de castraveţi
Gustare:1-2 fructe permise
Cină:salată de legume permise cu 150 de grame de brânză slabă

ZIUA 2

Dimineaţa:2 felii pâine neagră cu 100 de grame brânză de vaci slabă (până în 6% grăsime) şi o roşie
Gustare:1-2 fructe permise
Prânz:150 de grame pui la grătar,salată de legume
Gustare:1-2 fructe permise
Cină:2 ardei umpluţi cu carne de pui/vită fără orez,salată de castraveţi

În privinţa salatelor,optăm pentru mixurile sănătoase şi delicioase de la Eisberg,iar între mese bem ceai de slăbit de la Canadian Tea,îndulcit,din când în când,cu îndulcitorul natural pe bază de Stevia de la Sweet&Safe. Bune drept gustări la dietă,pentru cei care nu au complet interzis la zahăr,sunt şi batoanele de cereale de la Nestlé Fitnessori biscuţii dietetici de la Naturhouse. Nu-i rău deloc,nu-i aşa?!

Rămâi alături de noi,căci zilele următoare Denisa îţi va dezvălui şi ea cum arată o parte din meniul ei şi ce schimbări i-au fost aduse. Şi nu uita:în fiecare vineri,în revistă,îţi povestim pe îndelete ce ni s-a mai întâmplat în săptămâna precedentă,cu ce greutăţi ne-am confruntat şi ce satisfacţii am numărat!

Cu drag,

Andreea

Campanie susţinută de: