Dormi dezbrăcată? 5 beneficii neaşteptate ale acestui obicei!

1 71684 original jpg jpeg

Poate suna un pic obraznic şi incitant, dar dormitul dezbrăcată oferă o serie de beneficii pe care nu trebuie să le ignori doar fiindcă eşti prea pudică. A venit momentul să uiţi de pijamale şi de lenjerie intimă atunci când dormi. Citeşte în continuare de ce!

Doar 10% dintre americani dorm nud,potrivit unui studiu,însă aceste rezultate sunt,probabil,relevante pentru majoritatea ţărilor de pe glob,dar asta ar trebui să se schimbe. Potrivit numeroaselor studii ştiinţifice,beneficiile pe care dormitul în costumul lui Adam le are asupra sănătăţii sunt prea multe şi prea importante pentru a fi ignorate. Iată doar 5 dintre ele.

1. Încetinesc semnele de îmbătrânire

Dormitul nud într-o cameră în care temperatura nu este mai mare de 21 de grade stimulează eliberarea de hormoni calledmelatonini,care au rol anti-îmbătrânire. Eliberarea acestor hormoni poate îmbunătăţi performanţele atletice,conform unui studiu publicat în 2012 în revista Sleep. Hormonii funcţionează mai bine la temperaturi mai scăzute,permiţând corpului să se regenereze. Acest lucru are efect vizibil asupra pieliişi a părului.

2. Te simţi mai fericită

Asta pentru că dormitul în pielea goală eliberează oxitocina,numită şi hormonul iubirii,care este implicat în orgasm şi în capacitatea de reacţie sexuală. De asemenea,acest hormon combate stresul şi depresia,reducere inflamaţia intestinală şi scade tensiunea arterială.

De fapt,un studiu de la Cotton SUA a constatat că partenerii care dorm nud sunt mai fericitedecât omologii lor care dorm îmbrăcaţi.

3. Dormi mai bine

Un studiu australian a constatat că unele forme de insomnie pot fi provocate de reglarea necorespunzătoare a temperaturii corpului pe timp de noapte. Un alt studiu a arătat că reglarea temperaturii corpului în pat ar putea contribui în mod semnificativ la îmbunătăţirea calităţii somnului.

4. Reduce nivelul de cortizol

Un somn neodihnitor este asociat cu eliberarea de cortizol sau aşa-numitul hormon al stresului. Lipsa unui somn adânc este,de asemenea,legată de producţia mai scăzută a hormonilor de control ai poftei de mâncare. Mai mult,cercetătorii de la Universitatea din Warwick au descoperit că cei care dorm mai puţin de şase ore sunt de trei ori mai susceptibili de a dezvolta diabet zaharat şi boli de inimă,iar asta este şi din cauza cortizolului

5. Stimulează sistemul imunitar

Creşterea nivelului de oxitocină şi nivelul redus de cortizol,menţionate anterior,contribuie la un sistem imunitar mai robust. Păstrarea acestor substanţe chimice importante la valoarea lor optimă,prin intermediul dormitului nud,reduce înmulţirea germenilor,a viruşilor şi a altor organisme cauzatoare de boli.