Dacă nu te împaci cu produsele de plajă din comerţ, atunci unica soluţie este să îţi prepari singură, acasă, o lotiune de plajă. Noi îţi oferim trei reţete simple de loţiuni de plajă ce te pot ajuta să nu te arzi la soare, să obţii bronzul dorit, dar care te şi protejează de razele ultraviolete. Ingredientele le poţi achiziţiona de la orice magazin cu produse naturiste, dar şi de la piaţă.

1. Loţiune din mix de uleiuri de cătină, măsline, unt de cacao şi morcovi

Ai nevoie de 30 ml de ulei de măsline, tot atâta ulei de cătină şi 30 g unt de cacao, zeama de la un morcov mare. Toate acestea se amestecă bine, apoi se lasă la frigider. Poate fi utilizată după 24 de ore.


2. Loţiune din ulei de morcovi

Aceasta este cea mai simplă reţetă: 100 ml de ulei de morcovi se combină cu 20 de picaturi de ulei esenţial de morcovi. Specialiştii recomandă utilizarea acestuia chiar şi înainte de a merge la plajă. Adică,înainte cu 1-2 săptămâni de a vă expune la soare, aplicaţi acest amestec pe întregul corp.

Citeşte şi: Trei uleiuri pentru un bronz deosebit. Îţi fac pielea ca de ciocolată

Atunci când doriţi să vă preparaţi loţiune de plajă acasă, trebuie să luaţi în calcul şi factorul de protecţie. Iată, mai jos, o listă cu uleiurile care vă asigură o protecţie împotriva razelor de soare. Însă, nu uitaţi: cea mai bună protecţie este să nu vă expuneţi la soare după ora 12!

Citeşte şi: Fereşte-te de cele mai dăunătoare ingrediente din loţiunea de corp. Află care sunt acestea!

Uleiul de seminţe de zmeură are un factor de protectie (SPF) 30.
Uleiul de seminţe de morcovi - SPF 40.
Uleiul de germeni de grâu - SPF 20.
Uleiul de cocos SPF 7.
Uleiul de seminţe de cânepă - SPF 6.
Uleiul de avocado - SPF 4.
Uleiul de măsline – SPF 10