Dovlecelul, beneficii nebănuite pentru organism. Are o valoare nutritivă reală datorită complexului de nutrienţi. Şi anume vitamine (A, B, C, E) şi minerale (magneziu, potasiu, fosfor). E bun la ciorbe, dar poate fi mâncat şi crud, în salate, asemeni castraveţilor.

Dovlecelul, beneficii pentru organism

Lupta împotriva îmbătrânirii
– datorită aportului de antioxidanţi (vitaminele A, E, C), consumul constant de dovlecei asigură încetinirea procesului de îmbătrânire celulară şi luptă împotriva radicalilor liberi care ne ameninţă sănătatea.

Stimulează digestia – digestia corectă e un pas important pentru o alimentaţie sănătoasă, de aceea alimentele bogate în fibre sunt cea mai bună alegere. Dovlecelul e unul dintre acestea, aportul de fibre fiind însoţit de vitamine şi minerale care întăresc sistemul imunitar.

Reglează tensiunea arterială – prin conţinutul de magneziu şi potasiu, dovlecelul consumat de 2-3 ori pe săptămână ajută să ţinem sub control tensiunea arterială, reducând riscul unui accident cerebral.

Ajută la vindecarea gastritei – sucul de dovlecel este un veritabil pansament gastric pentru un stomac afectat de gastrită, ajutând la vindecarea rănilor superficiale şi reducând inflamaţiile.

Menţine vederea sănătoasă – prin conţinutul de carotenoizi (luteină) consumul constant de dovlecei îmbunătăţeşte circulaţia sangvină la nivelul ochilor.

Sursa: culinary.ro