Cum îţi influenţează ovulaţia libidoul

Ovulația este o schimbare corporală importantă care are loc în fiecare lună, însă femeile acordă o importanţă mai mare menstruaţiei. Îi vei acorda mai multă atenţie dacă vei afla cât de mult îţi influenţează libidoul.

image

Cu aproximativ 14 zile înainte de menstruație, are loc ovulaţia, dar, de obicei, poți să-ți dai seama când se apropie, dacă ești atentă. Potrivit Clinicii Mayo, ovulația are loc atunci când oul este eliberat din ovar și începe să se pregătească pentru fertilizare. Este posibil să începi să ai un apetit culinar mai mare, să te simţi mai energică, dar te poţi confrunta şi cu balonare, secreţii, sensibilitatea sânilor. Dincolo de toate acestea, unul dintre cele mai comune și mai plăcute simptome ale ovulației este modul în care îți afectează libidoul.

Legătură dintre ovulaţie şi libido

Hormonii provoacă o mulțime de schimbări pentru a pregăti corpul să elibereze și, eventual, să fertilizeze un ovul. Modificările exterioare sunt modalități prin care corpul îţi semnalează că eşti gata să concepi un copil. În timpul ovulării, mirosurile și atractivitatea generală sunt sporite, făcându-te mai dezirabilă.

Te-ar mai putea interesa: Cea mai bună oră pentru a face dragoste. Experţii susţin că aşa vei avea experienţe de neuitat

Cea mai importantă corelație dintre ovulație și dorință este apetitul sexual crescut. Conform Natural Cycle, estrogenul este responsabil pentru dorința noastră sexuală. În timpul ovulației, nivelurile de estrogen sunt mai ridicate, de aceea creşte şi libidoul. Este posibil să simți, de asemenea, o creştere a apetitului sezual în zilele de dinaintea ovulației, urmând ca, odată ce începe ovulația, acesta să scadă vertiginos.

De ce dorinţa sexuală se modifică pe parcursul ciclului menstrual?

Până de curând, erau necunoscute motivele pentru care apetitul sexual este influenţat de menstruație, potrivit The Guardian. În afară de faptul că mulți au un libido mai scăzut după menopauză, abia după un studiu din anul 2013, a început să fie înţeles modul în care ovulația și menstruația ne afectează dorința de intimitate fizică.

Vezi și: Seri pasionale în doi tulburate de lipsa libidoului? Uleiurile esenţiale vor încinge atmosfera în dormitor

Studiul a demonstrat că în timpul ovulației, dorința sexuală este la maximum. Acest lucru este explicabil, având în vedere că sexul, în esență, este menit apariţiei unei sarcine, iar ovulația este perioada din timpul ciclului menstrual în care corpul devine pregătit să fertilizeze ovulul. De aceea, creşte dorinţa de a petrece mai mult timp cu partenerul, dar şi de a te îngriji mai atent. Toate sunt modalități prin care hormonii te fac să știi că are loc procesul de ovulație.

FOTO: Shutterstock



Recente

sex la birou  foto   Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi  Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata  Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii  Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg
libido pauza shutterstock 224931571 jpg
cuplu, casatorie  jpg
bărbat în boxeri  foto   Shutterstock jpg
Singur de Sarbatori  Aaa atragi dragostea  Sursa foto shutterstock 157161779 jpg