1. Scrisorile de dragoste Zulu, Africa de Sud

În cultura Zulu, fetele îşi exprimă interesul faţă de sexul opus folosind ucus (mătănii colorate). Culorile alese reprezintă sentimentele: galben reprezintă dorinţa, roşul - emoţia puternică, albastrul - fidelitatea, iar albul semnifică dragostea. Pentru că bărbaţii devin adeseori confuzi atunci când încearcă să descifreze mesajul, sunt nevoiţi să ceară ajutorul femeilor din familie. 

  1. Cutia niponă pentru prânz

În Japonia, exprimarea în public a afecţiunii este inacceptabilă. De aceea, a devenit tradiţie ca femeile să îşi arate iubirea pregătind cutii elaborate pentru masa de prânz a partenerilor lor. Cu cât este mai decorat recipientul cu mâncare, cu atât este mai probabil să stârnească invidie în rândul colegilor de serviciu. 

  1. Concurs de cărat nevasta, Finlanda

Anual, în luna iulie, în Finlanda, sunt organizare campionate în toată regula de... cărat nevasta în spate. La concurs sunt invitaţi concurenţi din întreaga lume, iar câştigătorii primesc echivalentul greutăţii consoartei în bere, sacoşe cu diverse produse şi statuete cu motivul cursei.

  1. Slovenii merg desculţi pe gheaţă

În Slovenia, este un lucru obişnuit să mergi desculţ prin zăpadă în fiecare an, pe 14 februarie. Slovenii cred că păsările de pe câmpuri se căsătoresc în această zi. De aceea, pentru a-şi demonstra dragostea şi pentru a privi ceremonia păsărilor, aceştia se descalţă şi se plimbă pe câmpurile îngheţate.

  1. Nemţii îşi oferă cadouri sub formă de porcuşor

Porcul simbolizează norocul şi atracţia pentru partener în Germania. De aceea, ciocolata, torturile sau pluşurile sub formă de porcuşor reprezintă un cadou obişnuit de Valentine’s Day.