Drob de miel în foietaj, reţetă

Ingrediente drob de miel în foietaj:

  • 800 g organe de miel fierte
  • 25 g amestec de asezonare pentru drob Kotanyi
  • piper mozaic boabe Kotanyi dupa gust
  • 50 g smantana
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi de usturoi verde
  • 4 oua
  • 2 legaturi patrunjel
  • 2 legaturi marar
  • 400 g aluat foietaj
  • sare dupa gust

Cum se fierb organele pentru drob:

Se pune apă la fiert într-o oală. Se lasă pe foc până se apropie de fierbere şi se pun organele curate şi spălate. Se opăresc 2-3 minute. Se aruncă apa, se spala organele cu apă caldă, se pune apă fierbinte din nou în oală, se pune pe foc şi se lasă la fiert până când se pătrund bine. Eliminaţi constant spuma formată deasupra apei, la fierbere. Apoi organele se scurg şi se lasă la răcit.

Preparare drob de miel în foietaj:

Organele de miel se toacă în cubuleţe. Peste ele se adaugă ceapa şi usturoiul tocate mărunt, apoi pătrunjelul şi mărarul.

Se amestecă bine şi se adaugă apoi 4 ouă bătute bine de tot. Se adaugă şi smântâna şi se amestecă din nou.

Se condimentează drobul după gust, cu sare şi piper (sau alte mirodenii preferate de dvs.).

Se unge o formă cu ulei şi se pune aluatul foietaj peste ea. Se decupează aluatul în exces.

Citeşte şi: Pasca Dukan, cu goji. Preparatul pe care îl poţi consuma atunci când ţii dietă

Se pune puţin pesmet peste aluat, apoi se adaugă umplutura de organe de miel. Se nivelează bine în forma pentru cuptor.

Se acoperă drobul cu foietaj, înţepat din loc în loc. Se unge cu restul de gălbenuş rămas, apoi se dă la cuptor.

Cuptorul se încălzeşte la 180 de grade Celsius. Drobul de miel în foietaj se ţine la copt timp de 1 ora. Poftă bună!

Citeşte şi: Pască fără aluat, reţetă cu ingredientul secret al gospodinelor desăvârşite VIDEO

Sursa: bucataras.ro