Un duş făcut corect este mult mai important decât cel făcut pres des. Cum trebuie să fie duşul potrivit pentru organism?

Apa să fie călduţă, nicidecum fierbinte, să nu dureze mai mult de 10 minute şi să nu foloseşti în mod regulat produse de exfoliere a pielii decât dacă medicul dermatolog recomandă acest lucru.


Cât de des trebuie să faci duş

În ceea ce priveşte numărul lor, nu există regulă. Depinde de activitatea zilnică, dar şi de tipul de piele. 

Aşadar, pentru persoanele care se confruntă cu problemele acneice este recomandat să îşi facă duş imediat după antrenament sau activităţile care presupun transpiraţia excesivă, pentru a curăţa porii în profunzime.

Citeşte şi: Învaţă să-ţi alegi corect şamponul . La ce trebuie să fii atentă când cumperi un produs

Persoanele care au un ten gras cu siguranţă trebuie să urmeze regula ”un duş pe zi”. Iar dacă te confrunţi cu o piele uscată şi sensibilă, o dată la două zile este ideal şi foarte important pentru a reduce aspectul uscat, mâncărimile şi inflamaţiile.

Cu toate astea, nu uita că odată cu înaintarea în vârstă, tipul tenului se poate schimba. De exemplu, pielea nu va mai produce atât de mult sebum, iar uneori pot apărea problemele severe de piele dacă se insistă cu duşurile dese. 

Sursă: csid.ro