E demonstrat! Să stai acasă cu copilul e mai greu decât să mergi la serviciu

E demonstrat! Să stai acasă cu copilul e mai greu decât să mergi la serviciu jpeg

Să stai acasă cu copilul este mai dificil decât să mergi la serviciu, arată un nou studiu realizat în Marea Britanie.

Studiul realizat în Marea Britanie, i-a vizat pe cei care au devenit părinţi pentru prima dată (1500 de persoane). Peste jumătate dintre ei au precizat că să ai un copil este o muncă foarte grea decât un job full-time, iar 20% au spus că este un demers „cu adevărat dificil”.

Proaspeţii părinţi au oferit argumente menite să arate că nu mai puteau să-şi desfăşoare că de obicei activităţi din viaţă de zi cu zi. De exemplu, 22% au afirmat că le este greu să-şi bea o ceaşcă de ceai până la capăt, 33% au spus că mănâncă pe apucate, 19% au povestit că se uită ocazional la televizor, iar 38% au explicat că să meargă la baie în linişte a devenit o amintire.

Citeşte şi: Când şi cum îţi laşi copilul singur acasă

Din punct de vedere al vieţii de familie de după naşterea copilului, 48% dintre părinţi au menţionat că experienţă de întregire a familiei este minunată, în timp ce 32% considerau că au sperat că îşi vor distribui sarcinile în mod echilibrat (câte 50% fiecare).

De ce e mai greu să stai acasă cu copilul decât să mergi la serviciu

Şi psihologii sunt de părere că perioada concediului de creştere a copilului este o încercare cu mult mai grea decât serviciul. Potrivit psihologului rus specializat in psihologia familiei, Pavel Zigmantovich, există cel puţin cinci cauze:

  • nu poţi controla nimic
  • nu vezi niciun rezultat al muncii tale
  • la serviciu ai parte de aprecieri, nu şi acasă
  • mai puţină comunicare 

Psihologul rus nu se limitează doar la a descrie problema, ci vine şi cu nişte soluţii pentru tătici:

  • Potrivit specialistului, bărbaţii trebuie să ştie faptul că această perioada este o încercare grea pentru toţi. Chiar şi simplă conştientizare a acestui lucru îl va ajută să aibă o atitudine adecvată faţă de toate greutăţile şi complicaţiile acestei perioade.
  • De asemenea, tăticii sunt sfătuiţi să uşureze cât mai mult viaţa soţiilor lor. Aşa cum bărbatul vrea să se relaxeze după o zi de muncă, la fel şi femeia vrea să se relaxeze. Ar fi corect că ambii părinţi să aibă o zi lungă de muncă, în care fiecare face cât mai multe lucruri. Asta înseamnă să fii părinte.
  • Tăticii trebuie să ţînă minte că, în această perioada, femeia are nevoie în mod special de aprecieri şi de susţinere şi să i le ofere într-o măsură cât mai mare.
  • Tăticii trebuie să le ofere mămicilor regulat câte o zi liberă, pentru că acestea să poată decide asupra timpului lor liber: să se vadă cu prietenele, să se plimbe în parc sau să meargă la cumpărături.

Surse: secretele.com, http://centruldeparenting.ro