E totul mai clar acum! Au fost definite cele 6 forme de infecţie cu COVID-19

1 shutterstock 1683387502 jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă britanici speră că descoperirea tipurilor existente de boală COVID-19 să ajute la stabilirea modalităţilor de îngrijire şi tratament de care ar putea avea nevoie fiecare pacient.

Un nou studiu efectuat asupra bolii COVID-19 se bazează pe date obţinute dintr-o aplicaţie de urmărire a simptomelor. Cercetătorii de la King’s College din Londra au studiat datele de la aproximativ 1600 de pacienţi din Marea Britanie şi din SUA care şi-au înregistrat simptomele în mod regulat, în lunile martie şi aprilie, într-o aplicaţie dedicată depistării simptomelor de COVID-19. Astfel, s-a stabilit că există 6 forme sau tipuri diferite de boală care implică diferite simptome. Descoperirea ar putea conduce la stabilirea unor tratamente personalizate în funcţie de forma de boală pe care o face fiecare pacient în parte.

În mod obişnuit, pentru a detecta COVID-19, medicii caută la fiecare pacient simptome cheie precum tusea, febra, pierderea simţului mirosului. Studiul arată că există 6 tipuri diferite de boală care pot varia în funcţie de gravitate. Unele persoane pot avea febră, în timp ce altele pot fi afebrile. Unele se confruntă cu greaţa sau vărsăturile, în timp ce altele au probleme serioase de tranzit, cum ar fi diareea.

Tipul 1 – simptome uşoare, fără febră

Această formă de boală se manifestă prin dureri de cap, pierderea mirosului, dureri musculare, tuse, dureri în gât, dureri în piept. Febra nu este prezentă. Este un gen de boală asemănătoare gripei fără febră. Cei aflaţi la acest nivel au un risc de 1,5% de a avea nevoie de suport respirator, cum ar fi suplimentarea de oxigen sau ventilatorul.

Tipul 2 - simptome accentuate şi febră prezentă

În cazul acestui tip pot apărea simptome ca febra, durerea de cap, pierderea mirosului, tusea, durerile în gât, răguşeala, pierderea apetitului. Cercetătorii spun că aproximativ 4,4% dintre pacienţii de la acest nivel au avut nevoie de ajutor medical de specialitate pentru a putea respira.

Tipul 3 – manifestări gastrointestinale

Al treilea tip de COVID-19 include simptome precum diareea, durerile de cap, pierderea mirosului, pierderea apetitului, durerile în gât, durerile în piept, tusea. Iniţial,boala poate fi confundată cu o toxinfecţie alimentară sau enterocolită. Aproximativ 3,3% dintre cei care au avut acest tip de boală au avut nevoie de sprijin respirator.

Tipul 4 – oboseală severă

Persoanele care s­-au încadrat în acest tip au prezentat o oboseală intensă însoţită de dureri de cap, pierderea mirosului, tuse, febră, răguşeală şi dureri în piept. Au avut nevoie de sprijin respirator în proporţie de 8,6%.

Tipul 5 – episoade de confuzie

Acest tip de boală are ca semne nu doar durerile de cap, pierderea mirosului, pierderea poftei de mâncare, tusea, febra, răguşeala, durerile în gât, durerile în piept, oboseala, durerile musculare, ci şi confuzia. Persoanele care au suferit această formă de boală nu mai ştiau unde sunt, unde locuiau, unde se aflat şi nu-şi mai recunoşteu rudele. Aproape 10% dintre acestea au avut nevoie de sprijin pentru respiraţie.

Tipul 6 – simptome abdominale şi respiratorii

Cea mai severă formă de COVID-19 are toate simptomele de mai sus: dureri abdominale, dificultăţi de respiraţie, diaree, dureri de cap şi musculare, oboseală, dureri în piept, lipsa mirosului şi a apetitului, tuse, febră, răguşeală, dureri în gât. Aproape 20% dintre aceşti pacienţi au nevoie de sprijin respirator.

@shutterstock



Recente

sex la birou  foto   Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi  Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata  Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii  Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg
libido pauza shutterstock 224931571 jpg
cuplu, casatorie  jpg
bărbat în boxeri  foto   Shutterstock jpg
Singur de Sarbatori  Aaa atragi dragostea  Sursa foto shutterstock 157161779 jpg