Educaţie de protejare sexuală, în liceele din Iaşi! Trei licee din Vlădeni, Miroslava şi Podu Iloaiei, şi trei din Bucecea, Truşeşti şi Ştefăneşti vor participa la proiectul „Stand-up: educaţie pentru prevenirea HIV“. Proiectul e demarat de Asociaţia Semper Musica.

Profesorii de biologie şi dirigenţie vor transforma orele în educaţie pentru sănătate în discuţii interactive şi neconvenţionale. Până la finalul anului, fiecare liceu va primi câte două jocuri de educaţie nonformală destinate elevilor. Cu ele, profesorii vor putea să îi informeze despre măsurile de protecţie împotriva virusului HIV.

Educaţie de protejare sexuală, în liceele din Iaşi

„Jocurile au rolul de a facilita discuţiile profesorilor cu elevii pe tema educaţiei pentru sănătate şi au fost dezvoltate în cadrul proiectului «Stand-up: educaţie pentru prevenirea HIV», prin care, în total, aproape 4.000 de liceeni din 15 licee din judeţele Iaşi şi Botoşani vor beneficia de sesiuni de educaţie nonformală de tip stand-up, pentru prevenirea unor noi infecţii cu virusul HIV“, au menţionat reprezentanţii Asociaţiei Semper.

În cadrul proiectului se oferă şi consiliere online gratuită pentru aproximativ 500 de tineri din toată ţara. Elevii au nevoie de sfaturi legate de infecţia cu HIV, infecţii cu transmitere sexuală, contracepţie sau servicii medicale.

Sursa: ziaruldeiasi.ro