Ela Crăciun a împărtăşit în mediul online reţeta acestor acadele a căror preparare nu-ţi ia mai mult de câteva minute: „Nici nu ştiţi cât de greu îmi e să mă abţin din a mânca ceva dulce în fiecare zi. Mai ales acum, că e vară, îngheţată peste tot, frappe-uri dulci şi frumos decorate, prăjiturele fresh, cu fructe. E un adevărat chin pentru mine. Astăzi o să vă arăt o descoperire accidentală pe care am făcut-o şi noi, dar care ne place la nebunie mie şi Alesiei: acadele din ciocolată cu lapte şi bombonele”.

Reţeta de acadele de ciocolată

Ai nevoie de:

- ciocolată de menaj (albă, cu lapte sau amăruie)

- bomboane de tip cip sau orice altceva pentru decor

Cum se prepară

Topeşti ciocolata într-un vas la abur şi torni compoziţia în forme pentru gheaţă, apoi asezonezi cu bombonele pentru toping. Înfigi câte un beţişor în fiecare cubuleţ şi pui totul la frigider. După ce se întăresc, acadelele din ciocolată sunt gata pentru a fi savurate.

Copiii le pot topi în lapte cald

Cunoscuta prezentatoare Ela Crăciun te asigură că acadelele se fac uşor şi că îi poţi lăsa pe cei mici să te ajute la pregătirea lor.

„Alesiei îi place mult să mă ajute la decor şi abia aşteaptă să vină dimineaţa (pentru că acadelele trebuie să stea la rece peste noapte), ca să topească una în laptele cald”, spune ea.