Elton John şi partenerul său de viaţă,David Furnish,au fost atât de impresionaţi de situaţia copiilor infectaţi cu HIV dintr-un orfelinat ucrainean,încât au hotărât să adopte unul. Băieţelul care i-a trezit sentimente paterne lui Elton se numeşte Leo şi are 14 luni.

Leo ar putea fi primul copil al cântăreţului

În clipa în care partenerul lui Elton,David,l-a luat în braţe pe micuţul Leo,cântăreţul britanic s-a hotărât să adopte copilul.

„Ar fi extraordinar dacă în curând am fi o familie“, a spus muzicianul.

Ludmila Batekhin,directorul adjunct al orfelinatului,are numai cuvinte de laudă la adresa artistului britanic: „Este evident că este un om foarte bun. Cum a intrat,s-a aşezat la pian şi a început să cânte. A fost darul lui pentru copii. Când faimoşii oaspeţi au fost gata de plecare,Leo a izbucnit în lacrimi,iar Elton a luat copilul în braţe şi l-a liniştit“.

Decizie controversată

Visul lui Elton s-ar putea lovi de multe obstacole. Autorităţile susţin că cei care vor să adopte copii trebuie să fie heterosexuali,iar diferenţa de vârstă între părinţi şi copii nu poate fi mai mare de 45 de ani.

Totuşi,avocata Tatiana Montyan spune că legislaţia ucraineană nu specifică orientarea sexuală a viitorilor părinţi. „Orice cuplu sau o singură persoană, indiferent de orientarea sexuală, poate adopta un copil“, spune ea. Rămâne de văzut!