În plus, epilarea cu ceară este cea mai bună,ieftină şi eficientă metodă de epilare.

În ciuda diferitelor tehnici existente,ceara continuă să fie preferată,deoarece efectele sale sunt mai durabile decât alte metode de îndepărtare,cum este cu aparatul de ras,care nu este la fel de eficient.

Epilarea cu ceară - Cum trebuie aplicată ceara:

Ceara este topită înainte de utilizare şi,apoi,aplicată într-un singur strat pe piele. Aşteaptă câteva secunde până începe să se întărească şi cu ajutorul unui material special,îndepărtează părul,trăgând repede în direcţia opusă de creştere a părului. Temperatura nu trebuie să depăşească 42 de grade Celsius,deoarece ceara se topeşte imediat şi ar putea arde pielea.

Epilarea cu ceară este diferită. Este în funcţie de tipul de păr şi de creştere pentru fiecare femeie. Cu toate acestea,recomandat este să fie aplicată o dată la 3 săptămâni şi să iei în calcul toate măsurile de precauţie,cum este expunerea imediată la soare sau aplicarea de produse cu substanţe iritante. Pielease poate înroşi,irita şi să apară durerile după îndepărtarea părului,însă acest lucru este complet normal.

Trebuie acordată o atenţie specială la igiena şi calitatea produselor folosite pentru îndepărtarea părului. Este important ca ustensilele să fie dezinfectate şi păstrate într-un spaţiu curat.

Avantaje şi dezavantaje:

Există diferite tipuri de piele,şi,prin urmare,ceara nu este bună pentru toată lumea. Această tehnică are avantaje şi dezavantaje.

Epilarea cu ceară avantaje

Ceara are un efect de durată şi,prin urmare,trebuie aplicată o dată sau de două ori pe lună. Acest lucru permite pielii să se odihnească şi părul să crească fără întrerupere,cum este îndepărtarea părului cu aparatele de ras,care fac pielea mai predispusă la iritaţii.

Un alt avantaj este senzaţia de piele catifelată şi sănătoasă. Atunci când părul este complet eliminat de la rădăcină,lasă pielea impecabilă. În afară de aceste lucruri,această metodă este foarte accesibilă şi eficientă. În plus,se găsesc tipuri de ceară pentru toate tipurile de piele şi de gusturi.

Epilarea cu ceară dezavantaje

Primul dezavantaj pentru epilarea cu ceară este faptul că această metodă este foarte dureroasă. Cu toate acestea,după ce pielea se obişnuieşte cu ceruire în mod regulat,durerea se estomopează.

În plus,ceara poate provoca fire de păr încarnate dacă nu sunt îndepărtate în mod corespunzător. Iritaţia şi alergiile ar putea,de asemenea,să devină mai frecvente la unele femei. Dacă ai pielea extrem de sensibilă,procesul de îndepărtare a păruluipoate provoca vânătăi şi umflături mici.

Sfaturi:

-Curăţă şi usucă pielea înainte de epilarea cu ceară;

-Nu te expune la soare,fie înainte,fie imediat după epilarea cu ceară;

-Pielea trebuie să fie exfoliată înainte;

-Să ştii ce tip de piele ai,astfel încât să alegi cea mai potrivită ceară.

Credit foto:www.steptohealth.com