Situaţia e complicată chiar şi în cazul stăpânilor de căţei. Unii nu pot dormi decât cu patrupedul alături, pe când alţii preferă să-şi ştie animăluţul în patul lui, nu printre cearşafurile lor. Nu mai vorbim de cei care nu au niciun animal de companie şi care sunt de părere că locul căţeilor sau al pisicilor este în curte, nici măcar în casa omului. Totuşi un nou studiu pare să-i contrazică pe aceştia din urmă...

Pentru cei mai mulţi oameni, faptul că dorm cu căţelul în pat le conferă un confort sportit. De fapt, National Center For Biotechnology Information a făcut cunoscut că 56% dintre stăpânii de câini dorm cu câinele alături. În special femeile, care preferă căţeii în pat în detrimentul unei pisici sau chiar al unui om, din simplul motiv că le face să se simtă mai în siguranţă. Această informaţie îmbucurătoare pentru iubitorii de animale a fost făcută publică de Healthline, în urma unui studiu recent.

Evident că pot exista şi dezavantaje atunci când dormi cu căţelul în pat – poţi dezvolta o alergie la blana patrupedului tău, poţi ajunge să te trezeşti de mai multe ori pe noapte doar pentru că primeşti câte o lăbuţă în coaste sau o limbă pe faţă atunci când te aştepţi mai puţin. Totuşi, ceea ce contează, dacă vrei să ai parte de un somn odihnitor, este dimensiunea celui mai bun prieten al omului şi, bineînţeles, numărul de animăluţe cu care ajungi să împarţi patul.