O căsnicie de succes presupune mult efort şi foarte multă muncă în echipă. Înainte de a face marele pas,asigură-te că faci alegerea potrivită,luând în considerare câteva aspecte importante.

De ce e el persoana potrivită?

În mod evident,primul răspuns va fi că îl iubeşti,dar nu aceasta este întrebarea. Întrebarea este de ce crezi că,faţă de toate relaţiile anterioare,aceasta este diferită şi el este persoana cu care vrei să petreci tot restul vieţii. Este important să te gândeşti la o listă de motive,pentru a te asigura că nu te măriţi din motive greşite.

Eşti pregătită pentru rolul nevestei?

Întreabă-te dacă eşti pregătită să fii soţia cuiva. Acest rol presupune mult mai multe responsabilităţi decât cele pe care le-ai avut ca simplă logodnică. Va trebui să împărţiţi unul cu celălalt orice aspect al vieţii.

Eşti pregătită pentru o provocare financiară?

O căsnicie aduce şi un teanc nou de facturi şi responsabilităţi financiare. Discută cu partenerul acest aspect pentru a evita surprizele neplăcute. Este esenţial să stabiliţi dacă veţi lucra amandoi sau doar unul dintre voi,când veţi avea copii şi câţi vă doriţi fiecare şi alte probleme legate de asigurări şi urgenţe.

Poţi să rămâi fidelă

Trebuie să fii sigură că nu ai alte curiozităţi legate de alţi bărbaţi. Dacă îţi iubeşti partenerul,dar încă te întrebi cum ar fi cu altcineva,însemnă că este cazul să amâni data nunţii până când vei fi pregătită.

Poţi să trăieşti cu stilul lui de viaţă?

Dacă nu locuiţi încă împreună,fii foarte atentă la obiceiurile iubitului tău. Cu toate că nu ai cum să cunoşti totul despre o personaă,este bine să îţi faci o idee despre stilul lui de viaţă. Dacă are anumite obiceiuri care te scot din sărite,problema poate fi rezolvată cu puţin efort din partea amândurora.

Acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe care trebuie să le lămureşti înainte de a lua o decizie atât de importantă precum căsătoria. Dacă îţi provoacă anumite confuzii şi nu poţi să oferi un răspuns,probabil nu eşti pregătită încă pentru marele pas.