De-a lungul timpului, multe evenimente s-au transformat în momente cheie pentru istoria omenirii. În mod surprinzător, unele dintre ele au avut loc în acelaşi an şi, ne fac să ne gândim, dacă aceste întâmplări au fost sau nu sortite destinului. De pildă, ştiai că Regina Elisabeta a II-a s-a născut în acelaşi an cu Marilyn Monroe, cu Hugh Hefner şi cu Fidel Castro?

Prizonierii de la Auschwitz şi Mc Donald’s

Cei mai mulţi oameni asociază lansarea pe piaţă a lanţului de mâncare de tip fast-food, Mc Donald’s, cu ce-l de-al Doilea Război Mondial şi asta pe bună dreptate, deoarece pe 15 mai 1940, fraţii Richard şi Maurice Mc Donald’s au deschis primul lor restaurant în San Bernardino, California. Cinci zile mai târziu, de la acest eveniment, primii prizionieri din lagărele de concentrare au sosit la Auschwitz.

Marilyn Monroe, născută în acelaşi an cu Regina Elisabeta

Anul 1926 a fost cel în care multe personalităţi cunoscute s-au născut. De pildă, ştiai că sex-simbolul Marilyn Monroe s-a născut în acelaşi an cu Regina Elisabeta a II-a? Marilyn în SUA, iar Regina Elisabeta în Marea Britanie. De asemenea, şi fondatorul revistei Playboy, Hugh Hefner, dar şi liderul revoluţiei cubaneze, Fidel Castro, s-au născut în acest an.

Citeşte şi: Ce au Regina Elisabeta a II-a şi Marylin Monroe în comun? Pasiunea care le uneşte