Cetatea Râşnov devine „hotel” în cadrul Festivalului de Film şi Istorii 2017

1 75644 original jpg jpeg

Turiştii care doresc să se bucure de o experienţă medievală autentică, într-o cetate fortificată, au ocazia să se cazeze în grădina Cetăţii Râşnov şi să petreacă 2 nopţi în corturi militare, construite după modelul celor de acum 800 de ani. 

Cu ocazia Festivalului de Film şi Istorii Râşnov, desfăşurat în perioada 28 iulie – 6 august, cinefilii vor putea rezerva pe platforma internaţională Airbnb unul dintre cele patru corturi militare amplasate în curtea Cetăţii, de unde vor putea viziona toate filmele difuzate la eveniment.

“La cetate, seara vine mai târziu, soarele se vede până departe, dar când totuşi apune, istoria prinde viaţă. Într-o atmosferă medievală, turiştii pot petrece o noapte într-un cort saxon din secolul al XIII-lea, savurând din vase de lut mâncare gătită după reţete străvechi. Cinefilii vor putea urmări filmele din programul festivalului direct din cort, întinşi pe saltele sănătoase de paie sau la foc, pe o blană de oaie. Ne dorim ca iubitorii de filme şi istorie să aibă parte de o experienţă completă de festival” anunţă Mihai Dragomir, coordonatorul festivalului.

Recuzită de epocă şi cină la ceaun

Pentru al doilea an consecutiv, oaspeţii festivalului îşi pot închiria unul dintre corturile puse la dispoziţie în perioadele 28 – 30 iulie şi 2 – 6 august. Pe lângă cazare, participanţii primesc un mic dejun asemenea celor care au trăit în aceste corturi, cină la ceaun, acces la toate activităţile festivalului, vizită ghidată în Cetate şi recuzită de epocă, asigurată de Asociaţia de Reconstituire Istorică Rosenau. Costul unui cort (de mari dimensiuni, cu o capacitate de până la 4 locuri) este de 70 euro/noapte.

În cele 10 zile de festival, în grădina Cetăţii Râşnov, la cinematograful Amza Pellea, în Biserica Evanghelică şi în Piaţa Unirii din oraş vor fi proiectate peste 40 de producţii cinematografice, vor avea loc expoziţii, un salon de carte cu 15 edituri invitate, peste 10 evenimente speciale, dezbateri şi concerte şi Şcoala de Vară Astra. Tema principală a FFIR 2017 este "Globalizarea Populismului".

Ce filme vor fi proiectate?

Printre producţiile ce vor mai putea fi vizionate se numără (M)ucenicul, documentarul românesc Varză, cartofi și alți demoni (r. Şerban Georgescu), 6,9 pe scara Richter (r. Nae Caranfil) sau Neruda, în regia lui Pablo Larraín (No, Jackie), cu actorul Gael Garcia Bernal şi avanpremiera filmului documentar Braşov 1987 - doi ani prea devreme, produs de Muzeul de Istorie Braşov şi Televiziunea Română, în regia lui Liviu Tofan, la care echipa festivalului a asigurat documentarea şi producţia executivă..

Sub umbrela denumită Backyard Acoustic, pe scena din grădina Cetăţii Râsnov vor urca pe parcursul zilelor de festival The Mono Jacks, Bucium, Travka şi Robin and the Backstebbers care vor aduce un performance live inspirat de Reconstituirea, capodopera din 1971 a lui Lucian Pintilie.

Vor fi deschise şi 5 expoziţii, printre care Dada & Revoluția Bolșevică: Aniversarea a două revoluții culturale, expoziție realizată de Nasui Collection & Gallery, în care artistul contemporan Daniel Brici alcătuiește o compoziție alegorică istorică pornind de la celebra partidă de șah dintre Tristan Tzara și V. I. Lenin, şi Trei săptămâni în Anzi, în prezenţa autorului volumului omonim, Marius Chivu şi Ion Rațiu.

Un destin pentru România, care suprinde din diferite unghiuri celebra scenă cu Ion Rațiu la tribuna Parlamentului României, în timpul mineriadei din 1991, imagini din campania electorală din 1990, respectiv fotografii din viața parlamentară a lui Ion Rațiu, alături de politicieni ca Ion Iliescu, Petre Roman sau Adrian Năstase.

Sursa foto: kissfm.ro



Recente

Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg