Londra: Scaune tradiţionale româneşti interpretate modern

1 59563 original jpg jpeg

Într-o lume a producţiei în serie, scaunul „Lana pentru Photoliu” te invită să stai un pic şi să-ţi tragi sufletul.

Credinţa din spatele proiectului este aceea că bagajul cultural tradiţional trebuie valorificat şi actualizat prin reinterpretări contemporane în design.

O piesă tradiţională pentru spaţiile moderne

Proiectul “Lana pentru Photoliu” reprezintă o reinterpretare a scaunului tradiţional românesc în context contemporan şi a fost creat de echipa Photoliu în colaborare cu designerul vestimentar Lana şi echipa Dizainăr. Cele opt luni de muncă s-au concretizat într-o piesă meşteşugită,care se integrează perfect în spaţiile moderne de astăzi,dar păstrează amprenta timpului la care face trimitere. Credinţă din spatele proiectului este aceea că bagajul cultural şi cel etnic nu trebuie uitate,ci mai valorificate şi actualizate cu sprijinul designului modern.

Scaunul este realizat din lemn de stejar şi urmează o linie sofisticată,oferind stabilitate fără să-şi piardă din elegantă. Efectul este obţinut cu ajutorul celor 3 picioare de sprijin perfect echilibrate şi cu ajutorul deja celebrului print etno al Lanei. Scaunul este complet personalizabil,fiind disponibil în două variante de tapiţerie şi patru opţiuni de culoare pentru lemn.

Aprecieri internaţionale

Acest proiect a fost  recent prezentat la ediţia de anul acesta a vestitului London Design Festival,a reuşit să atragă nu numai atenţia publicului,ci şi pe cea a unor importante publicaţii internaţionale. Wall Street Journal a publicat recent un material al celor mai apreciate proiecte de la evenimentul de la Londra,printre care se numără şi proiectului echipei Photoliu,lansat de Irina Pogonaru în 2009.

“Dificil să-l plasezi stilistic,dar uşor să-l iubeşti,elegantul scaun din lemn pictat actualizează tradiţiile meşteşugăreşti din România”,scrie Wall Street Journal.

De asemenea,piesa de mobilier ce îmbină motivele tradiţionale româneşti cu tendinţele moderne a fost promovat de celebra publicaţie Vogue Living pe pagina sa de Instagram.

74b7f4850dbdfe4d7b214f006bb569ee jpg jpeg

Citeşte şi:

Interviu cu Simona şi Rareş Dragomir,realizatorii emisiunii Mamma mia de la Itsy Bisty FM

VIDEO. Mandinga lansează videoclipul piesei “Ce poveste”



Recente

Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg