Frumoasă şi sănătoasă? Se poate!

1 47644 original jpg jpeg

Un regal al aromelor şi al culorilor – iată ce se află într-un coş cu fructe. Dar asta-i tot? Nicidecum! Să nu uităm de efectele lor binefăcătoare pentru frumuseţe şi sănătate.

Mărul regenerează pielea şi previne cancerul

La ce este bun:polifenolii săi cu efect antiradicali,precum şi acidul său malic,foarte activ în oţet,au efecte regeneratoare,contribuie la eliminarea celulelor moarte,întind şi hidratează pielea.

Întrebuinţare cosmetică:datorită pectinelor,cremele cu extract din mere au efect antiîmbătrânire. Acţiunea de reechilibrare a tuturor ţesuturilor de susţinere a pielii ajută la recăpătarea fermităţii şi a luminozităţii.

Ce boli tratează?Merele conţin flavonoizi,un tip de antioxidanţi care ajută corpul să lupte împotriva radicalilor liberi aduşi în corp de poluare sau de alimentaţie. De aceea,curele de mere previn cancerul,accidentele vasculare,bolile cardiace şi îmbătrânirea prematură.

Rodia scade colesterolul şi protejează părul

La ce este bună:consumată în stare naturală,rodia are proprietăţi anticancerigene. Antioxidanţii din coajă şi din suc sunt de trei-patru ori mai puternici decât cei din vinul roşu sau din ceaiul verde. În cosmetică,polifenolii joacă un important rol antioxidant.

Taninul activează proteinele,creează legături chimice între keratină (proteină a părului) şi substanţa colorantă. Produsele pentru vopsirea şi îngrijirea părului care conţin rodie rezistă de două ori mai mult decât celelalte.

Sucul de rodie reduce riscul apariţiei bolilor de inimă,este benefic în diabet,scade colesterolul,protejează prostata,colonul şi intestinul subţire. Consumul unei rodii îţi asigură un sfert din necesarul zilnic de vitamina C şi un aport preţios de vitamina B,potasiu şi de polifenoli.

Coacăzele stimulează circulaţia

La ce sunt bune:uleiul din sâmburii de coacăze este foarte hidratant,datorită conţinutului ridicat de grăsimi Omega 6,un grup de acizi graşi hidratanţi şi nutritivi,care ajută şi la regenerarea pielii.

Seva obţinută din frunze ameliorează circulaţia sângelui. Mugurii sunt puternic antiinflamatori. Au efect comparabil cu cel al cortizonului,indicat bolnavilor de reumatism.

coacăzele sunt puţin utilizate în cremele cosmetice datorită faptului că pigmenţii sunt foarte instabili la lumină. Absorbţia lor în organism se realizează mai ales prin suplimente alimentare.

Coacăzele negre conţin o cantitate foarte mare de vitamine,minerale şi de antioxidanţi. Bogate în vitamina C,favorizează absorbţia fierului,menţin sănătatea pielii,a oaselor şi a dinţilor.

Coacăzele conţin,de asemenea,un nivel ridicat de antocianină,un antioxidant care le conferă culoarea specifică şi despre care se crede că ameliorează rapid afecţiunile inimii,cancerul şi diabetul. Cu cât fructul este mai închis la culoare,cu atât conţine mai multă antocianină.

Strugurii revitalizează tenul şi ajută la digestie

La ce sunt buni:puterea antioxidantă a polifenolilor din sâmburii de struguri îi fac pe aceştia campioni în lupta împotriva ridurilor:eficacitatea lor este mult superioară vitaminei E.

Polifenolii stimulează microcirculaţia la nivelul pielii şi asigură o protecţie maximă a fibrelor de colagen.

Uleiul de sâmburi de struguri contribuie în mod remarcabil la creşterea elasticităţii pielii şi la prevenirea procesului de îmbătrânire,iar produsele anticelulitice ajută pielea să devină mai netedă şi mai fermă.

Un alt beneficiu se poate obţine din sucul de struguri şi din extractul de pulpă,aplicate pe piele. Bogate în polizaharide,ele menţin nivelul natural de hidratare a pielii.

Strugurii reprezintă un excelent diuretic,laxativ şi elimină acidul uric. Cura de struguri este indicată contra dermatozelor şi în cazul unor tipuri de tuberculoză pulmonară. Aceştia dau rezultate chiar şi în tratarea obezităţii,contrar părerii că strugurii au multe calorii.

Caisele hrănesc pielea şi protejează inima

cremele sau gelurile exfoliante care conţin ulei obţinut din sâmburii de caise netezesc şi hidratează pielea. Uleiul din sâmburi de caise,foarte nutritiv,este unul dintre cele mai vechi extracte folosite în cosmetică.

uleiul din sâmburi de caise are avantajul de a fi foarte uşor şi face cremele să intre rapid în piele,fără să lase urme grase,ceea ce este foarte important,mai ales în cazul cremelor de ochi. Acizii graşi protejează bariera cutanată şi în acelaşi timp au un miros foarte plăcut.

Conţinutul ridicat de betacaroten şi de licopen face din caise un important aliment pentru sănătatea inimii. Ambele componente favorizează oxidarea colesterolului „rău”,fapt care ajută la prevenirea afecţiunilor cardiovasculare.

Totodată,caisele conţin nutrienţi precum vitamina A care ajută la îmbunătăţirea vederii şi împiedică şi radicalii liberi să afecteze celulele şi ţesuturile.

Roşiile protejează împotriva razelor UV şi asigură un mix de vitamine

Licopenul din roşii este considerat cel mai preţios. Acesta dă culoarea roşie şi este puternic antioxidant.

S-a demonstrat că licopenul din roşii oferă o protecţie mai ridicată împotriva radicalilor liberi decât carotenul. Pentru a fi absorbit în organism,consumă roşii de preferat în mâncare gătită. Conform studiilor,aplicate direct pe piele,roşiile o protejează şi reduc inflamaţiile.

licopenul din roşii este activ o scurtă perioadă,de aceea nu rezistă în produse cosmetice. Se foloseşte fie în suplimente alimentare,fie în măşti preparate în casă.

Cele mai importante vitamine sunt:A (importantă pentru ochi şi pentru procesele endocrine),complexul B (B1,B2,B5,B6-protectoare ale sistemului nervos,ale sistemului osos,ale metabolismului),vitamina C (necesară sistemului cardiovascular,sistemului nervos şi endocrin),vitamina E (vitamina tinereţii şi a fertilităţii) şi vitamina K.

Roşiile au cantităţi însemnate de potasiu,fosfor,fier,calciu,magneziu şi de seleniu,precum şi acizi organici,aceştia din urmă având un rol important pentru buna funcţionare a sistemului digestiv.



Recente

Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg
Gwyneth Paltrow, Chris Martin  jpg