Trucuri ca să aduci bunăstarea

1 47492 original jpg jpeg

Visezi la prosperitatea familiei tale mai ales acum, în vreme de criză? O poţi avea folosindu-te de câteva trucuri Feng-shui.

Feng-shui-ul îţi poate aduce bunăstarea în casă,dacă păstrezi un principiu de bază:ordinea. Aşa cum energia trebuie să curgă liber prin corpul nostru,tot aşa este necesar să circule în locuinţă,pentru a-ţi dărui starea de bine,sănătate şi iubire. Dezordinea blochează energiile benefice şi este dată de orice lucru vechi,de care nu mai avem nevoie. Cu ce decorezi casa

Se ştie că în Feng-shui există o serie de obiecte care influenţează în mod pozitiv bunăstarea,cum ar fi broasca ţestoasă,în colţul estic al casei. Nu doar obiectele sunt benefice,ci şi plantele. Ele sunt eficiente în combaterea energiei negative.

În general,sunt recomandate cele cu frunze groase,suculente,rotunjite,în formă de evantai sau de inimă. Cele cu frunze ascuţite sau cu ţepi sunt dăunătoare. Filodendronul şi bambusul (arborele fericirii) sunt plante benefice,bujorul şi begoniile roşii simbolizează iubirea şi aduc noroc.

Crizantema simbolizează fericirea. Se recomandă ca în zonele unde sunt obiecte electronice să existe şi plante.

Apa este unul dintre cele mai puternice elemente Feng-shui,fiind asociată cu bunăstarea materială. O apă care curge lin în faţa casei este de bun augur pentru locatari. Apa statică este şi ea utilizată ca remediu împotriva elementelor aducătoare de ghinion. În casă se pot folosi fântâniţe,al căror susur discret va armoniza energiile.

Casa este împărţită în zone Yin şi Yang. Intrarea în casă este o suprafaţă deschisă,deci Yang. Cu cât pătrunzi în interiorul locuinţei,camerele devin mai intime,cu mai multă energie Yin. De aceea,ne simţim mai bine dacă dormitoarele sunt situate mai departe de uşa de intrare. Mobila are şi Yin (linii curbe),cât şi Yang (linii drepte). O combinaţie de linii curbe şi drepte ajută la crearea echilibrului,aducător de bunăstare.

Plantele vii,florile proaspete şi obiectele verzi reprezintă lemnul,unul dintre cele cinci elemente esenţiale din Feng-shui care dau echilibru. Sfeşnicele,suporturile de mirodenii şi obiectele roşii reprezintă focul. Pământul este întruchipat de obiectele galbene şi orice obiect din teracotă,lut sau ceramică.

Vântul reprezentat de clopoţeii de vânt şi obiectele din metal dau elementul metal. Apa poate fi reprezentată de un acvariu cu peşti,o fântână decorativă sau de un obiect negru,albastru sau care conţine apă. Toate acestea menţin bunăstarea în interiorul casei.

Culoarea de bază pentru o casă dominată de bunăstare este roşul. De la pereţi,la mobile,obiecte decorative,flori proaspete,tapiţerie,roşul poate fi folosit după cum doreşte proprietarul locuinţei. Alte culori benefice sunt galbenul şi verdele. În privinţa obiectelor aducătoare de prosperitate,cele care se găsesc uşor,în magazinele Feng-shui,sunt broaştele ţestoase şi bănuţii chinezeşti.

În Feng-shui se folosesc anumite obiecte care,prin simbolistica lor,atrag abundenţa. Broasca banilor este simbolul prosperităţii. În mod tradiţional,ea poartă o monedă chinezească în gură şi o coroană pe cap,ceea ce semnifică autoritatea pe care o are în crearea bogăţiei. Pe spate are şapte stele,care simbolizează drumul banilor.

Alte simboluri utilizate ca activatori ai energiei banilor sunt corabia abundenţei,vasul prosperităţii,planta banilor,coşuleţul abundenţei,monedele chinezeşti,pomişorul abundenţei,bijuteriile din aur,fântânile şi acvariile.



Recente

Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg