Dacă îţi rezervi măcar cincisprezece minute din pauză pentru a face puţină mişcare,o să vezi rezultate în doar câteva zile. În plus,când faci exerciţiileţine tot timpul trupul încordat. Astfel lucrezi musculatura şi te tonifici.

Mingea medicinală face minuni pentru fesieri,muşchii picioarelor şi poate sculpta frumos şi abdomenul,dacă ai posibilitatea să lucrezi la birou mai multe zeci de minute stând pe ea. E mai greu la început,până te obişnuieşti să-ţi ţii echilibrul.

Pentru a executa exerciţiile ai nevoie de un scaun,două gantere de 500 de grame fiecare sau de două sticle de jumătate şi de puţină voinţă.

Toţi muşchii încordaţi

Stai pe scaun,cu fiesierii încordaţi,partea superioară a coapselor şi abdomenul.Poziţia corpului trebuie să formeze un unghi de 90 de grade. Braţele ţinute pe lângă corp,încordate,alcătuiesc şi ele un unghi drept.

Se execută ridicări laterale ale braţelor,în timp ce tot corpul rămâne încordat. Fă trei serii de câte 10 exerciţii.

Aşa antrenezi tot corpul!

Te aşezi pe scaun,cu muşchii încordaţi,spatele drept şi pieptul îndreptat spre înainte. Braţele trebuie să formeze din nou un unghi drept şi să fie la fel de încordate ca tot corpul.

Ridică-te păstrând starea alertă a muşchilor şi coboară fără să te relaxezi. Se lucrează şi musculatura pectorală. Acest exerciţiu este extrem de simplu şi poate fi executat de toată lumea.

Se fac cel puţin trei serii de câte opt ridicări. În timp,poţi creşte numărul de serii la şase.

Antrenează muşchii coapselor

Tot din poziţia de bază aşezat,cu spatele drept şi braţele pe lângă corp formează un unghi de 90 de grade. Ridică-te în poziţie verticală şi,concomitent,ridică un picior în lateral până devine pararel cu solul. Braţul opus piciorului ridicat se lasă lejer,pe lângă corp,în timp ce celălalt braţ se sprijină pe piciorul încordat.

Cu acest exerciţiu lucrezi mult picioarele,muşchii coapselorşi talia. Se repetă,pe fiecare picior,de câte opt ori.

Pentru picioare şi fesieri!

Următorul exerciţiu se efectuează tot stând pe scaun,cu spatele drept,trupul perfect încordat şi braţele care formează un unghi drept.

Din poziţia aşezat se pleacă spre lateral,în fandare oblic. Se lucrează partea superioară a coapselor,musculatura fesierilor şi partea inferioară a coapselor. Trunchiul trebuie să formeze nu mai puţin de patru unghiuri de 90 de grade. Două cu braţele şi două cu picioarele. Apoi se schimbă piciorul de sprijin cu care se pleacă în fandare.

Se execută trei serii de câte opt mişcări pe fiecare picior.