Tipuri de farduri

  • Mate:definesc şi accentuează culoarea naturală a ochilor.
  • Cu particule strălucitoare:sunt potrivite pentru machiajul de seară.
  • Pudră:se găsesc sub forma unor palete cu mai multe nuanţe. Pot fi aplicate fie cu o pensulă specială,fie cu buricul degetului.
  • Cremă:vin sub forma unor batoane sau a unor creioane şi au un efect strălucitor subtil.

Ce fard ţi se potriveşte

Pentru ochii verzi,recomandate sunt fardurile mov,argintii,verzi,aurii şi roz-pal.

Ochii albaştriies şi mai mult în evidenţă dacă sunt machiaţi cu nuanţe de maro şi culori complementare (portocaliu,piersică). Mulţi cred că ochii albaştri trebuie accentuaţi cu un fard albastru. Nimic mai greşit! O combinaţie de portocaliu şi auriu arată frumos în contrast cu irişii deschişi la culoare.

În machierera ochilor căpruipoţi miza pe fardurile în nuanţe de vanilie,piersică,bej,gri,maro,mov,albastru,kaki şi turcoaz.

Dacă ai ochii negri,foloseşte culori luminoase,calde. Seara,poţi opta pentru nuanţe puternice,precum albastru-marin şi verde. Ele trebuie folosite în combinaţii cu nuanţe mai deschise.

Citeşte şi:Substanţele chimice din farduri,periculoase pentru tiroidă!

Trucuri ca să estompezi micile defecte

-Dacă ai ochi mari ori mici,mai apropiaţi sau mai depărtaţi,este important să aplici pe pleoape două nuanţe de fard.

-Îţi măreşti vizual ochii dacă foloseşti culori închise pe pleoapa mobilă şi deschise pe zona de sub sprâncene. Rimelează şi pleoapele inferioare,cu mişcări în zigzag.

-Poţi să dai impresia de ochi mai mici alegând să te machiezi în nuanţe închise şi mate. Cu o pensulă subţire,întinde un fard maro,mat,pe pleoapa mobilă,iar de la mijlocul ei spre exterior,aplică unul închis. Conturează ochii cu creionul dermatograf,trasând o linie inclusiv pe pleoapa inferioară.

-Obţii efectul de ochi apropiaţi dacă aplici o umbră întunecată în colţul intern al ochiului şi un fard deschis la culoare în colţul extern.

-Ai ochii apropiaţi şi vrei să pară mai depărtaţi? În acest caz,colorează cu un fard bej porţiunea dintre colţul intern până la mijlocul pleoapelor. Întinde pe restul pleoapei un fard într-o nuanţă luminoasă,precum bronz,arămiu,caramel.

Citeşte şi:Aşa aplici machiajul ca o profesionistă

Cum obţii un machiaj natural

O paletă de farduriîn nuanţe asemănătoare tonului pielii tale îţi va fi utilă în realizarea acestui machiaj. Întinde pe toată suprafaţa pleoapelor un fard într-o nuanţă neutră – alb,de exemplu. În felul acesta,machiajul va rezista mai mult. Fardul de pleoape de bază se întinde pe toată suprafaţa pleoapei,prin mişcări punctate. Următorul pas este să colorezi pleoapa mobilă cu două nuanţe apropiate. Întinde un fard bej în colţul intern al ochiului,iar de la mijlocul pleoapei aplică maro-deschis. Cu o pensulă deasă şi alungită,amestecă cele două tonuri în zona din mijloc a pleoapei. Jocul de culori trebuie să se facă doar pe înălţime,nu şi pe lungime. În felul acesta,îţi accentuezi privirea.

Sfatul specialistului

Andreea Haş,make-up artist bottegaverde.ro

Alegerea unui fard de pleoape care să ţi se potrivească poate fi un proces dificil,mai ales dacă nu eşti genul de persoană care să se machieze tot timpul. Din fericire,acest sezon este despre naturaleţe,prospeţime şi tinereţe. În această perioadă,se poartă  culorile naturale în machiajul din timpul zilei. Optează pentru roz,bej sau piersică. Anul 2017 este,cu siguranţă,o reinterpretare a anilor ‘80. Pentru machiajul de seară,alege fardurile sclipitoare,dar nu exagera! Sunt jucăuşe şi îndrăzneţe,accentuează privirea şi îi oferă un aer seducător. În doza potrivită,ele pot fi purtate şi în timpul zilei.