Studii efectuate în ultimii ani arată că, atunci când vine vorba de dans, mişcările, ritmul şi părţile corpului folosite pot dezvălui multe despre starea sănătăţii celui ce dansează, în special în cazul bărbaţilor. 

La fel ca multe alte specii de animale şi păsări, oamenii au folosit, de-a lungul timpului, dansul pentru a atrage parteneri. Într-un studiu din 2005, care a utilizat o simulare pe calculator cu dansatori animaţi asexuaţi, subiecţii s-au arătat mai atraşi de cei care avea mişcări coordonate, simetrice.

Experţii au descoperit că rezultatele au fost similare şi atunci când subiecţi-femei au evaluat dansatori de sex masculin. Rezultatul a indicat o corelaţie între simetria corpului, abilităţile pe ringul de dans şi nivelurile de atracţie sexuală.

Alte studii au examinat îndeaproape ce mişcări specifice de dans servesc drept cei mai puternici indicatori ai dorinţei şi sănătăţii. Astfel, cercetările au arătat că femeile erau mai atrase de mişcările de dans în care era folosită jumătatea superioară a corpului: capul, gâtul şi trunchiul.

Analizele de sânge şi investigaţiile medicale efectuate pe bărbaţii care foloseau mai mult jumătatea superioară a corpului în timpul dansului au relevat că aceştia erau mai sănătoşi decât cei care foloseau mai mult picioarele sau dansau mai prost. Aceste concluzii fac parte dintr-un studiu din 2013, realizat de Universitatea Northumbria. 

FOTO Shutterstock