Marilyn Monroe şi Floris Rose Geranium 

La fel ca alte milioane de femei, Marilyn a fost o fană a brand-ului Chanel nr. 5. Cu toate acestea, în 2002, a fost descoperit secretul că aceasta era îndrăgostită de Floris Rose Geranium. Cu note de trandafir, geraniu, citronella şi lemn de santal, produsul este disponibil acum doar sub formă de esenţă pentru baie, potrivit Harper's Bazaare. 

Jackie Kennedy şi Joy by Jean Patou 

În timp ce Jackie a avut mai multe parfumuri de-a lungul vieţii, unul dintre preferatele sale a fost clasicul Joy de Jean Patou, cunoscut de ani buni ca fiind cel mai scump parfum din lume. Pentru doar câţiva mililitri din parfumul puternic floral, sunt necesare mai mult de 10.000 de flori de iasomie şi 28 de duzini de trandafiri - o decizie de afaceri riscantă, mai ales că mirosul a fost creat în 1929, la începutul Marii Depresiuni, însă totul a meritat: Joy a continuat să devină unul dintre cele mai de succes parfumuri din toate timpurile şi a fost votată Aroma Secolului în 2000 la premiile FiFi Awards.

Inclusiv Vivien Leigh a preferat acest parfum. 

Grace Kelly şi Creed Fleurissimo

Când Grace Kelly a devenit prinţesă de Monaco, în 1956, aceasta s-a afişat la un eveniment important purtând Creed Fleurissimo. Parfumul a fost comandat special de prinţul Rainier pentru ca mireasa lui să-i completeze buchetul de nuntă, conţinând note de bergamotă, tuberoză, iris florentin şi trandafir bulgar.

Elizabeth Taylor şi Bal a Versailles de la Jean Desprez 

Liz a purtat Jean Desprez Bal à Versailles, un parfum oriental cu note de rozmarin, floare de portocal, lemn de santal şi vanilie, creat în 1962. Taylor l-a purtat pe platoul filmărilor pentru Cleopatra şi, de asemenea, i-a dăruit parfumul lui Michael Jackson care l-a purtat pentru tot restul vieţii.

Prinţesa Diana şi Quelque Fleurs 

Prinţesa Diana a defilat pe culoarull Catedralei Sf. Paul, parfumată cu Quelques Fleurs, un produs care conţine note de tuberoză, trandafir şi iasomie. Mai târziu, prinţesa Diana a fost fană a parfumului 24 Faubourg de Hermès, creat în 1995 de Maurice Roucel pe care l-a numit după un magazin celebru din Paris. Un parfum care onţine note de floare de portocal, piersic, gardenie şi chihlimbar.

Audrey Hepburn şi Givenchy L'Interdit

A fost creat special pentru Audrey Hepburn de către Hubert de Givenchy în 1957. Notele parfumului L’Interdit includ bergamotă, trandafir, iasomie, iris, violetă, narcisă şi lemn de santal. În anii care au urmat, Audrey a purtat Creed Spring Flower, un alt parfum creat doar pentru ea.

FOTO Shutterstock