Acoperă-ţi părul

O pălărie de soare este cea mai bună soluţie de protecţie a părului,mai ales în orele prânzului. Razele soarelui deteriorează,în special dacă părul este vopsit.

Aşadar,acoperă-ţi capul cu o pălărie cu boruri largi,cu un batic sau o bandană şi părul tău va fi la adăpost. În plus,vei fi foarte modenă.

Alege produse speciale de îngrijire

Mai mult ca oricând,vara ai nevoie de produse de îngrijire a părului cu filtre UV,precum şi de alte ingrediente hrănitoate care hidratează intens,mai ales în timpul vacanţei la mare

Ai grijă la vopsea!

Dacă doreşti să-ţi vopseşti părul înainte de a pleca în vacanţă ai mare grijă! Soarele decolorează. Dacă-ţi doreşti o culoare intensă,alege o nuanţă cu un ton mai închisă. Evită totuşi culorile prea închise,deoarece vara atrag căldura.

Foloseşte măşti hidratante

Deoarece părul se poate deshidrata foarte uşor în sezonul de vară,foloseşte o dată pe săptămână o mască regenerantă.

Tunde-te regulat

Pe timpul verii tunde-ţi vârfurile la 6 săptămâni. Părul creşte mai repede,dar se şi deteriorează la fel.

Înainte de a pleca în concediu programează-te la coafor pentru tuns,chiar dacă este vorba doar de un mic retuş. Aşa vei fi sigură că părul tău este pregătit pentru întâlnirea cu soarele.

Apelează la uleiuri speciale

Înainte de a te expune la soare aplică pe păr un ulei special,cu factor de protecţie. Structura uleioasă a acestuia va hidrata firul de păr şi-l va face să fie mult mai rezistent la soare şi la efectul nociv al sării de mare.

Nu uita de măştile nutritive!

Iată un truc pentru a da luminozitate părului şi pentru a-l face mai mătăsos. Amestecă sucul de la o lămâie cu puţin balsam,apoi aplică soluţia pe păr. Las-o să acţioneze timp de 5 minute,după care clăteşte cu apă din abundenţă.

Clăteşte-ţi părul după plajă

Un duş cu apă la temperatura corpului,după ce ai ieşit din mare sau din piscină,e un remediu excelent,deoarece sarea şi clorul din apă usucă părul,ducând la deteriorarea lui. Aminteşte-ţi ca după fiecare baie în mare să-ţi îndepărtezi sarea şi nisipul din păr.

Bine de ştiut!

Ţine-ţi părul strâns pentru a evita deteriorarea vârfurilor şi expunerea întregii suprafeţe la soare. Foloseşte o eşarfă sau o clamă pentru a-ţi prinde părul şi evită elasticele care-l ţin prea strâns. Totodată,îl poţi purta într-o coadă împletită sau în coc.

SFAT

Prepară-ţi o mască hidratantă şi regeneratoare dintr-o jumătate de avocado copt,1 lingură de ulei de măsline,o jumătate de banană şi un gălbenuş de ou. Ingredientele se pasează şi se aplică pe păr. Masca se lasă timp de o oră să acţioneze,apoi se spală părul cu şamponul obişnuit.